'HAYIR'ın sesini yükseltelim'

İstanbul'da konuşan HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, “ Karanlığı zifiri karanlığa çevirmek isteyenleri durduralım” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Beykoz Meclisi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beykoz İlçe Örgütü, 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında "Hayır"ı örgütlemek için "Son söz bizim" şiarıyla dayanışma yemeği verdi.  

Etkinlikte konuşan HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, Türkiye ekonomisinin giderek kötüleştiğine dikkat çekti. 2016 yılı ekonomik rakamlarının geçtiğimiz hafta içinde açıklandığını hatırlatan Hamzaoğlu, “2017 yılının ilk ayında 40 Milyar Dolar’ın Türkiye’ye nerden geldiği belli değil. Nedir bunun kaynağı bilmiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu ziyaretinin ardından doların 3,5 Lira’ya kadar düşeceği açıklamasına dikkat çeken Hamzaoğlu, “Bu bir öngörü değil bilgiye dâhildir. Bunlar bu paranın kaynağını biliyorlar. Çünkü aynısı 2014 ve 2013’te de olmuştu. Ayakta kalmaları için destek alıyorlar. Bu destek bizim için değil karanlığın, zifiri karanlığa çevirmek içindir” şeklinde konuştu. 

Sandıkta bugün rengârenk “Hayır” olduğuna vurgu yapan Hamzaoğlu, “Moru sevenler en mor ‘Hayır’, yeşili sevenler en yeşil ‘Hayır’ı, benim gibi kırmızıyı sevenler de en kırmızı ‘Hayır’ı versinler. Karanlığı zifiri karanlığa çevirmek isteyenleri durduralım” şeklinde konuştu. Hamzaoğu, sözlerine “Yetki sizde, söz siz de, karar sizde, bizler bunu HDK ve HDP de uyguladık, tüm Türkiye’de de uygulayacağız” şeklinde son verdi. 

Hamzaoğlu’nun ardından konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya ise, eşitsiz bir seçim yarışında olduklarını ve her şeye rağmen mücadele ederek, “Hayır”ı yükseltmek için çalışılması gerektiğini söyledi. "Hayır”ın oy oranın yüzde 50-55 olduğuna dikkat çeken Kaya, 1 Kasım seçimlerine giderken 10 Ekim Ankara katliamını da hatırlatarak, “‘Hayır’ın oyunu kırmak için her şeyi yapabilirler, bunu bilerek ve tedbirlerimizi alarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi. 

Özelikle MHP ve AKP'nin kararsız muhafazakâr seçmenlerini ikna etmek için çalışılması gerektiğine vurgu yapan Kaya, “Bugün hangi dilde ve renkte kim ‘Hayır’ diyorsa onun anlamı var. Bizim ise hepsinden öte bizimkinin ayrı bir önemi ve farkı var. Birileri 90 yıldır süren bu sistemin devamı için, birileri vatan elden gidiyor diye diyor biz ise Demokratik Cumhuriyet için ‘Hayır’ diyoruz ve yeni yaşamı inşa edebiliriz” dedi. Kaya, gençlerin, kadınların ve halkların huzuru için “Hayır”ın sesini yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerine son verdi.