HDK-Almanya Meclisi: Hayır kampanyasının motor gücü olacağız

HDK-Almanya, 1. Meclis Toplantısı’nı Köln kentinde gerçekleştirdi. DGB Haus’ta yapılan toplantının önemli gündemi “nasıl bir hayır kampanyası yürütmeliyiz” oldu.

HDK- Almanya Yürütme kurulu üyesi Aynur Karakaya tarafından yapılan açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından divan seçimine gidildi. Divana, HDK-Almanya Eş Sözcüleri Elif Sonzamancı ile Ali Mitil ve Frankfurt Eş Sözcüsü Şengül Yalçın seçildi.

Almanya Faaliyet Raporu’nun okunması ile devam eden toplantıda kent çalışmaları hakkında bilgi de verildi. Faaliyet bilgilendirmelerinin ardından, kent çalışmalarına dair öneriler sunuldu. Toplantının bu gündem maddesinde aynı zamanda örgütlemedeki eksikler de ifade edildi.

Toplantının ikinci ve temel gündemi‚ “Nasıl bir hayır kampanyası yürütmeliyiz” başlığı ile yapıldı. HDK-Almanya Eş Sözcüsü Elif Sonzamancı anayasa değişikliği ve referandum süreci üzerine bir sunum gerçekleştirirken, HDK-Almanya Eş Sözcüsü Ali Mitil de hayır kampanyasının örülmesi süreciyle ilgili platform düzeyinde alınan kararları aktardı. Daha sonra meclis üyeleri hayır kampanyasına yönelik fikirlerini belirtti. İkinci gündemin sonunda HDK- Almanya olarak Hayır Platformları’nın motor gücü olunması gerektiği, bu süreçte aynı zamanda HDK örgütlenmesinin de geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda  HDK Almanya – Çözüm ve Uzlaştırma Kurulu da seçildi. Kurula Nilgün Kaya, Yüksel Wessling ve Metin Ayçiçek seçildi.