HDP eski milletvekili Hüda Kaya’ya özgürlük çağrısı

İHD İstanbul Şubesi'nde yapılan bir açıklamada, 1 Kasım 2023'ten beri rehin tutulan HDP eski Milletvekili Hüda Kaya'nın serbest bırakılması talep edildi.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve DEM Parti MYK üyesi Musa Piroğlu'nun da katıldığı açıklamada, Hüda Kaya'nın avukatı Zilan Leventoğlu, müvekkilinin "kaçma şüphesi" iddiasıyla tutuklandığını hatırlattı.

Zilan Leventoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hukuksuz bir kaçak kararı çıkardığını ve itirazları reddettiğini ifade etti. 

Hüda Kaya'nın kızı Nurcihan Rençber, haksız uygulamalara karşı çıktıklarını vurgulayarak, "Hüda Kaya’ya özgürlük" çağrısı yaptı. 

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Hüda Kaya'nın haksızlığa uğradığını ve Türkiye'nin sözleşmeleri ihlal ettiğini belirtti. 

DEM Partili Musa Piroğlu, hukukun askıya alındığı bir dönemde olduklarını ve Kaya'nın en fazla gazabına uğrayanlardan biri olduğunu ifade etti. 

HDP eski Milletvekili Züleyha Gülüm de Kaya'ya özgürlük talep ederek, "Bu ülkede özgürlük, adalet diyenler bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracak" dedi.