Her yerde 'HAYIR' sesleri yükseliyor

Referandum çalışmalarının sürdüğü Ağrı, Urfa ve Ankara’da halk ziyaretleri devam ederken farklı ekinliklerle "HAYIR" çalışmaları sürüyor.

Ağrı’da referandum çalışmalarını sürdüren HDP, DBP ve TJA yöneticileri, hala karla kaplı Fatih Mahallesi’nde “Hayır” bildirileri dağıttı. HDP Ağrı Milletvekilli Berdan Öztürk’ün de katılımıyla mahalleye giden çalışanlar, mahalleli tarafından zılgıt ve alkışlarla karşılandı. Kapı önünü temizlerken veya alışveriş yaptığı sırada yöneticileri karşılayan kadınlar, “Hayır” gerekçelerini sıraladı. 

HDP’li Öztürk’ün etrafında toplanan mahalleli, Ağrı Belediyesi’ne kayyum atanmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, iradelerine el koyan iktidara sandıkta cevap vereceklerini ifade etti. Gençler gelecekten duydukları kaygıyı paylaşırken, “Hayır” aracının önüne çıkan tüm yaşlılar ise artık ölümlere tanıklık etmek istemediklerini dile getirerek, “Hayır”ın önemini anlattı.

URFA

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) referandum çalışmalarını sürdürdüğü merkezlerden biri de Urfa oldu. HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve beraberindeki heyet, Birecik ve Suruç ilçelerinde esnaflarla bir araya gelerek, “Hayır” bildirileri dağıttı. İlçe sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği HDP'liler, "Hayır"ın önemine değindi.

Birecik ilçesinde sebze halini ziyaret eden heyet, daha sonra Karşıyaka ve Zeytinbahçe mahallelerinde taziye ziyaretlerinde bulundu.

ANKARA

Ankara Güven Partk’ta bir araya gelen bir grup kadın, üzerinde “Hayır” yazan çok sayıda balonu gökyüzü ile buluşturdu. Çevredeki vatandaşların ilgi ile izlediği rengarenk balonlar gökyüzünde uçarken, kadınlar “Çocuklarımızın geleceği için Hayır” diyerek bağırdı.

Kadınlar balonları uçurdukları sırada hep bir ağızdan “Sarayı başına yar yar yıkar da gideriz” şeklinde şarkı seslendirdi. Daha sonra çevredeki vatandaşlara seslenen kadınlar, ülkenin geleceği “Hayır” cephesinin güçlenmesi çağrısında bulundu.

Farklı bir eylem de kadınların ellerine yaktıkları “Hayır” kınası oldu. Kadınlar “Referandumda ‘Hayır’ çıkması için ellerimize kına yaktık” dedi.