Hesekê 4 şehidini uğurladı

Hesekê halkı, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde farklı tarihlerde şehit düşen 4 savaşçıyı son yolculuğuna uğurladı.

Farklı tarihlerde Fırat’ın Gazabı Hamlesinde şehit düşen YPG savaşçıları Hemîd Abdullah (Waîl Hesekê), Ebdulezîz Siwêdî (Xidir Hesekê), Qasim Selom (Kamîran) ve Faqyik El-Elî’nin (Egîd Hesekê) cenazeleri Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünden alınarak Dawidiye Köyü’nde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitlikte düzenlenen törende YPG savaşçıları askeri saygı duruşunda bulundu. Ardından konuşma yapan YPG Komutanlarından Zeki Kobani Kahramanlık Haftası şehitlerini andı ve “Tüm gücüyle irademizi kırmak için saldıran çetelere mesajımız şudur: Onlara karşı savaşacağız, saldırılarını kıracağız” dedi.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatima Hesen Türkiye faşizmine karşı ilk kurşunu atan Mahsum Korkmaz’ı anarak, “İşgalci Türkiye devleti Suriye halklarına ve Kürt halkına düşmanlıktan vazgeçmiyor. Halkımızın iradesini kıramazlar” diye konuştu.  

TEV-DEM Cizre Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Xelil Osman da “Rojava ve Kuzey Suriye, Önderliğin çağrısını yaptığı ortak direnişten oluşuyor” dedi.

Hesekê Halk Meclisi adına konuşan Mihemed Reşad ise şunları söyledi: “Tüm dünya bilmelidir ki, topraklarımız şehitlerin toprağıdır. Halkımız terörden kurtulmak için büyük bedeller ödüyor. Bu yüzden de şehitlerimizin emekleri ile elde ettiğimiz kazanımlarımızı korumamız gerekir.”

Törenin sonunda Şehit Aileleri Meclisi üyesi İlham Bekir, 4 savaşçının şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Dört savaşçının cenazesi “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.