Heyva Sor a Kurdistanê’den Işık’a plaket

Heyva Sor a Kurdistanê, en eski üyeleri Yazar Haydar Işık'a plaket verdi.

Heyva Sor a Kurdistanê, kayıtlarda tespit edilen ilk ve en eski üyesi Araştırmacı-Yazar Haydar Işık’a ’25 yıllık üyelik’ vesilesiyle bir plaket verdi.

Işık’ı Münih’teki evinde ziyaret eden Heyva Sor a Kurdistanê Başkanı Rojvan Bilgin ve Yöneticisi Vahdettin Kılıç , Işık’ın kayıtlarda tespit edilen ilk resmi üye olduğunu ve üyeliğinin 25 yıldan bu yana kesintisiz olarak devam ettiğini belirtti. Bilgin ve Kılıç Işık’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek plaketini verdi.

Bir süredir kanser tedavisi gören 80 yaşındaki Haydar Işık, Heyva Sor’a üye olmamanın acı bir olay oduğunu kaydederek, "Kanayan halkına yardım etmek önemlidir. Banka ilişkisi üzerinden üye olunursa, Heyva Sor uluslararası alanda bir kimlik edinir. Kızılhaç, Kızılay gibi bir kurum olarak tanınır. Siz ne kadar yardım ederseniz edin resmi üye değilseniz yaptığınız yardım uluslararası alanda tanınmaz. 10 bin kişi 1 Euro üzerinden bile resmi üye olsa yeterlidir. Özellikle gençlerin üye olması çok önemli’’ şeklinde konuştu.

1993'TE KURULDU

1600’e yakın üyesi bulunan Heyva Sor a Kurdistanê; 1993 yılında Almanya´nın Bochum kentinde kuruldu. O günden bugüne Almanya’nın genelinde 150 çalışanı ile faaliyet yürütüyor. Heyva Sor a Kurdistanê Kürt halkının yaşadığı coğrafya başta olmak üzere, savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde, afet bölgelerinde insanlara dayanışma eli uzatıyor.