İHD uyardı: Hasta tutsak Acar'ın durumu ağırlaşıyor!

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, sağlık durumu giderek kötüleşen hasta tutsak Süleyman Acar’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

İHD İstanbul Şubesi Hapishanesi Komisyonu üyeleri, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için her cumartesi yaptıkları F Oturma eyleminin 250’ncisini düzenledi. '68 kuşağı önderlerinden Sarp Kuray ve Oyuncu Nur Sürer'in katıldığı oturumda, yoğun kara rağmen insan hakları savunucuları hasta tutsakların sesi oldu. İngilizce ve Türkçe “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Tecrit öldürür, dayanışma yaşatır”, "Tecrit öldürüyor, F Tipi hapishaneleri kapatılsın” yazılı pankartlarının ve hasta tutsakların fotoğraflarının taşındığı eylemde bu hafta, hasta tutsak Süleyman Acar'ın durumuna dikkat çekildi. İnsan hakları savunucuları sık sık, “Süleyman Acar serbest bırakılsın”, “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın”, “Tecrit öldürür, dayanışma yaşatır”, "İçeride, dışarıda direnmek haktır”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganlarını attılar. 

Eylemde, gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak’ın Cumartesi Anneleri oturumunda keyfi bir biçimde gözaltına alınması da kınandı.

İnsan hakları savunucuları adına açıklamayı İHD kurucusularından Ümit Sezer okudu. 

Sezer, hapishanelerdeki hak ihlallerinin vahim bir hal aldığını vurguladı. 

'ACAR’IN DURUMU AĞIRLAŞIYOR!'

Hapishanelerin bu zor ve kötü koşullarında ayakta kalma mücadelesi veren hasta tutsaklardan biri olan Süleyman Acar’ın durumunu aktaran Sezer, 19 Aralık Katliamı'nda Ümraniye Cezaevi’nde bulunan Acar’ın ağır yaralandığını, kafasının kırıldığını, uzunca bir süre bitkisel hayata kaldıktan sonra geçirdiği birçok ameliyat sonrası kafasına platin yerleştirildiğini anlattı. Müebbet hapisliği boyunca birçok hapishane dolaşan Acar'ın, şu anda Tekirdağ F Tipi Hapishanesi'nde bulunduğunu belirten Sezer, bu süre içerisinde Acar’ın kalp ve hiper tansiyon rahatsızlığının baş gösterdiğini söyledi. Hiper tansiyon nedeniyle birçok kez bayılan ve burnu kanayan Acar’ın günde 10 çeşit ilaç aldığına vurgu yapan Sezer, Acar'ın hapishanenin kötü koşulları nedeniyle durumunun giderek ağırlaştığını vurguladı. Sezer, Süleyman Acar’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.