Irak ordusu Musul’un batısında ilerliyor

Dün Musul Havalimanı'nı DAİŞ çetelerinden kurtaran Irak güvenlik güçlerinin Musul'u batısındaki ilerleyişi devam ediyor.

Ninova Operasyonları Komutanı Abdulemir Yarella, Irak Anti-terör güçlerinin Musul’un batısındaki Memune mahallesine girdiğini duyurdu.

Yarella, Musul'daki son duruma ilişkin şu bilgileri verdi:

”Federal Polis Güçleri acil bir saldırıda Elbusif’in kuzeyinde yer alan El Yermuk köyünü kurtararak Musul Havalimanı’na doğru ilerleyecek. Dolayısıyla havalimanının yarısı, şeker farbikası ve bir barınma üssü DAİŞ çetelerinden temizlendi. Yine federal polisler 5 bomba yüklü araç ve bir de motorsikleti imha ederek çok sayıda cephaneye de el koydu. Abbasiye yönüne doğru federal polis dört El terb ve Tel Ruman mahallelerine girerek, Etşan sıra dağları üzerinden Terb mahallesindeki kireç fabrikasına girdi. Bir elektrik üretim merkezi kurtarıldı ve Tel Ruman köyü içlerine girildi. İlerleme halen devam ediyor. Bu saldırıda Irak güçleri 10 bomba yüklü aracı imha etmeyi başardı ve burada 60 mayın da etkisiz hale getirildi. Saldırıda birçok çete üyesi de öldürüldü.'' 

Abdulemir Reşid Yarella,”Anti terör birimleri Tel Reyan köyünde ilerleme sağladı ve Xezlani askeri üssünün batısında bulunan bir barınma merkezini de ele geçirerek El Meymun mahallesine doğru ilerleyecekler. Yani bu kolda 5 araç ve bir motorsiklet imha edilirken 654 mayında etkisiz hale getirildi.Çok sayıda cephaneye el konuldu ve çok sayıda çete öldürüldü.” dedi.