İsviçre’de AKP’nin bir etkinliği daha iptal edildi

İsviçre Kanton yönetimleri, AKP ve MHP’nin ırkçı politikalarına geçit vermiyor. Basel Kanton Polisi, İsviçre Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’nun yarın Basel’de düzenlemeyi planladığı ırkçı programı iptal etti.

Kanton Zurih ve Aurgau’nun ardından bugünde Basel Kanton Polisi, AKP ve MHP’ye yakınlığı bilinen İsviçre Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonun yarın akşam Basel Hazal düğün salonunda düzenlenmesi beklenen “Çanakkale geçilmez” adlı kültür ve eğlence programını iptal etti.

16 Nisan’da yapılacak olan referanduma için propaganda amaçlı düzenlenecek olan etkinliğe ırkçı sanatçılardan Mustafa Yıldızdoğan ve Nejla Çakmaçkı’nın yanı sıra AKP’li ve MHP’li yetkililerin katılması planlanıyordu.

Etkinliğin duyulmasının ardından harekete gecen Basel Lanschat polisi, bugün yaptığı açıklama ile etkinliğin kamu düzeni güvenliğini yerine getirmediği için iptal ettiklerini duyurdu.

ANTİ-FAŞİSTLER SİZ YAPMAZSANIZ BİR YAPARIZ DEMİŞTİ

Öte yandan ırkçı kesimler tarafından düzenlenmesi planlanan etkinliğin duyulmasının ardından başta Basel’de bulunan anti-faşist gruplar ve çok sayıda İsviçreli vatandaş harekete geçmişti. Etkinliğe izin verilmemesi gerektiğini dile getiren bu kesimler, Basel kanton yönetimden Erdoğan’a destek amaçlı düzenlenecek bu ırkçı etkinliğin iptal edilmesini istemişti.

Özellikle Basel Kanton polisine çağrıda bulunan İsviçreli anti-faşist gruplar, etkinliğin iptal edilmemesi durumunda kendilerinin yapacakları eylemle bu etkinliğe izin vermeyeceklerini duyurmuştu.