İsviçre Diyanet’e bağlı camilerin programlarını da iptal etmeye başladı

İsviçre polisi Diyanete bağlı camilerin düzenledikleri programları da iptal etmeye başladı. Basel’de bulunan Fetih camisinin bugün düzenlemeyi planladığı program Basel Kanto polisi tarafından iptal edildi.

İsviçre polisi ve kanton yetkilileri AKP ve MHP’ye yakın çevrelerin etkinliklerini iptal etmeye devam ediyor. Son olarak Basel Kanton Polisi, İsviçre Türk Diyanet Vakıfına bağlı Basel Fetih caminin yarın Basel’de ‘102. yıl Çanakkale zaferi şehitlerini anma’ adı altında düzenlemeyi planladığı programı iptal ettiğini duyurdu.

Basel Kanton polis yetkilileri, cami yetkililerini akşam saatlerinde polis karakoluna çağırarak fetih camisinde bugün düzenlenmesi beklenen programı güvenlik gerekçesiyle iptal ettiklerini duyurdu.

AKP’nin Avrupa örgütlenmesi olan UETD’nin İsviçre şubesi kendi adına düzenlemek istedikleri programların kanton yönetimlerinin iptal edilmesi karşılaşması ile birlikte camilerde bu tür etkinlikler yaparak referandum propagandası yapmayı amaçlıyordu.  Basel polisi bugün aldığı kararla bir anlamda İsviçre Türk Diyanet Vakfına bağlı camilerinin programlarını da yakın takibe aldıklarını gösterdi.

Basel Kanton polisi, öğlen saatlerinde AKP ve MHP’ye yakınlığı ile bilinen İsviçre Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’nun yarın Basel’de düzenlemeyi planladığı etkinliğini iptal ettiğini duyurmuştu.