İzmir'deki tutsaklar: İşkence görüyoruz, öldürülebiliriz!

İzmir'deki siyasi tutsaklar, işkence gördüklerini ve öldürülme risklerinin olduğunu açıklayarak, duyarlılık çağrısında bulundu.

İzmir Şakran T Tipi Cezaevi'ndeki tutsaklar ailelerine telefon üzerinden bilgi vererek, fiziki işkence gördüklerini ve hayatlarının tehlike altında olduğunu ve öldürülme ihtimallerinin olduğunu açıkladı.

Adını belirtmek istemeyen tutsak, ulusal ve uluslararası kamuoyunun, insan hakları kurumlarının en başta Şakran Cezaevi olmak üzere bütün cezaevlerinde uygulanan faşizan baskılara sesiz kalmamaları ve duyarlı olmalarını istedi. 

Tutsak, kendilerine psikolojik işkence uygulandığını, ayda birkaç kere hücrelerinin bilinçli bir şekilde değiştirildiğini, 6 kişilik koğuşlarda 18 kişi kaldıklarını aktardı. Ayrıca üç aydır tutukluların ortak havalandırmaya çıkmasının ve spor ile ortak aktivite yapmalarının tümü ile engellendiğini kaydetti.

'HASTA TUTSAKLARIN İLAÇLARI VERİLMİYOR'

Tutsak, şunları da söyledi: "Yenilmeyecek şekilde bir yemek veriliyor, gazeteler ve kitaplar verilmiyor, sabun ve günlük ihtiyaç malzemeleri de verilmiyor. Ailelerin gönderdiği hiçbir şey bize ulaşmıyor ve kantinden almamız isteniyor."

Tutsaklar, özellikle hasta tutsakların ilaçlarının verilmediğini, hastaneye götürülmediğini vurguladı. Yapılan bütün müracaatların cevapsız bırakıldığı, hasta tutsaklar ile birlikte bütün tutsakların hayatının tehlike altında olduğu öğrenildi.