Kadınlar İstanbul’un dört bir yanında ‘HAYIR’ dedi

Kadınlar Birlikte Güçlü grubu, İstanbul’un dört bir yanında yaptıkları eylemlerle her gün üç kadının öldürüldüğü tek adamlık rejimine “Hayır” dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü kampanyası kapsamında İstanbul dört bir yanında eylem düzenleyen Kadınlar, tek adamlık rejimine “Hayır” dediler. Bu eylemlerin iki adresi olan Şişli ve Beşiktaş ‘ta, “8 Mart’a doğru giderken, erkek şiddetine, cinayetlere, tacize, tecavüze, kadın iradesini yok sayanlara ‘Hayır’ diyoruz” mesajını verdiler.

Şişli Pangaltı Metro çıkışında bir araya gelen kadınlar “8 Mart’ta doğru erkek şiddetine karşı kadınlar birlikte güçlü”, “Tek başında olmaz Hayır” yazılı mor renkli pankartlarını ve “Öldüren sevgiye hayır”, “Dünya yerinden oynar kadınlar Hayır derse” dövizlerini taşıdı. Hayıriye bebeğini de eyleme getiren kadınlar hep bir, “Kadınlar birlikte, birlikte güçlü”, “Tek başına olmaz birlikte güçlü”, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Hayatımız, seçimlerimiz, bedenlerimiz, geceler, sokaklar, meydanlar, İstanbul bizim” sloganlarını attı.

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Fidan Ataselim, 8 Mart’a doğru giderken, erkek şiddetine, cinayetlere, tacize, tecavüze, cinsel istismara ve bunları meşrulaştırmaya çalışanlara karşı kadınlar olarak birlikte güçlü olduklarını vurguladı. “Susmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz” diyen Ataselim “‘Boşanmaya çalışırsan seni öldürürüm’diyenlere, ‘Ya benimsin ya kara toprağın’ diyenlere ve onları hep ‘son kez’ affetmeye zorlayan ailelere, devlet kurumlarına bir çift sözümüz var; Hayır’ın Hayır demek olduğunu, istemediğimiz hiçbir şeyi kabullenmek zorunda olmadığımızı ısrarla hatırlatmaktan ve söylemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Beşiktaş ‘ta bir araya gelen üniversiteli kadınlar ise “Tek başına olmaz Hayır üniversiteli kadınlar birlikte güçlü” pankartını ve “Üniversitede tecavüze, tacize Hayır” dövizlerini taşıyarak “Sokaklara hürlüğün adını yazacağız, geçtiğimiz her duvara, Sarayların ardına unutma birlikte güçlüyüz Hayır diyeceğiz ” diye hayırdı.