Kanada, Almanya ve Fransa'da 'Xerabê Bava' protestoları

Kanada, Almanya ve Fransa'da Nusaybin'in köylerine dönük saldırılar protesto edildi.

AKP/Saray'ın Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava köyüne dönük katliamcı saldırıları dünyanın her yerinde protesto ediliyor. Kürtler ve dostları, ırkçı parti MHP ile ittifakını güçlendirerek Kürt halkına saldırılarını artıran AKP/Saray'ı protesto etti ve kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

TORONTO

Kanada'nın Toronto kentinde, Türk devletinin Nusaybin'in köylerindeki ablukasına karşı havaalanı işgal edildi. Kanada devletinin zulme dikkatini çeken kitle, duyarlı halka da acil eyleme geçme çağrısında bulundu. Eylem konuşmalar, basın açıklaması ve gerilla marşının okunmasıyla sona erdi.

FRIEDRICHSHAFEN

Almanya'nın Bodensee bölgesinin Friedrichshafen kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Mesopotamisches Kultur Zentrum'un düzenledigi bir eylemle Nusaybin'deki insanlık dışı saldırıları protesto etti. Şehrin işlek merkezlerinden Buchhorn Platz'da bir araya gelen halk, yüzlerce bildiri dağıtarak kamuoyunun dikkatini Nusaybin'e çekti.
Stant açan ve burada AKP/Saray'ın saldırıları hakkında bilgilendirme yapan eylemciler, "Katliama sessiz kalmayın" çağrısında bulundu.

RENNES

Fransa'nın Rennes kentinde de Nusaybin'in Xerabê Bava köyüne dönük abluka ve saldırılar protesto edildi. 
Rennes Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Rennes Belediyesi önünde yapılan eylemde, Xerabê köyünde yaşanan vahşeti anlatan bildiriler okundu. 
Eylem "Katil Erdoğan", "Bijî Serok Apo" sloganları ile sonlandırıldı.