Kara çaydanın sunduğu kızıl çaydan da öte…

Lülesinden tüten buharıyla tüm yorgunluğu alan kara çaydan. Gerillanın her zaman kara bir çaydanı olur. Gerillanın çayı bir başka olur derler ya.. Bunu başka yapan gerilladaki kara çaydanlardır.

Uzun bir yolcukta ilk arada gerillanın hemen etraftan topladığı birkaç odun parçasıyla gerillaya tüm kutsallıkları içinde barındıran kara çaydan devreye girer. Bir de kara çaydan çoğu zaman hazır olur gerillaya olan sevdasını yüreğine iletmek, ağır yükünü hafifletmek, dudaklarına hafif bir gülümseme olmak için. Bundandır aslında gerilla ile kara çaydan arasındaki bağın faklı olması. Gerilla ise her koşulda her zaman kara çaydanını yanından ayırmaz. Bir yerleri kırılsa, ezilse dahi onarır ve tekrar birbirlerine yüreklerinde fokurdayan isyanları, özlemleri, yeminleri aktarmak için baş başa kalırlar. Kara çaydanın sunduğu sıcacık bir çay gerillanın ise yüreğinde yaşadıkları.

Bize düşen ise gerillanın ateş başında kara çaydandan sunulan kızıl çaylar dağılırkenki sohbetleri, türküleri dinlemek olur. Bir başka işler yüreğimize bu anlar. Bir de kara çaydan hikâyeleri anlatılırken ki hikayelerde atılan kulakları sağır edecek kadar hür kahkahalar bizde kalır