Kayıp yakınları Amed ve İzmir'de buluştu

Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları Amed ile İzmir'de eylemlerini sürdürdü. Eylemlerde Metin Budak, dedesi Bahri Budak ile Ahmet Şayık ve Mehmet Ömeroğlu'nun akıbetleri soruldu.

AMED

Amed'de “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla 415’inci kez buluşan kayıp yakınları, kaybedilenlerin ve 'faili meçhule' kurban gidenlerin fotoğraflarını taşıdı. 
İHD Amed Şubesi Başkanı Raci Bilici, faili meçhullerin açığa çıkması ve sorumluların hesap vermesi için yürüttükleri mücadele esnasında da çok sayıda faili meçhulün yaşandığına işaret ederek, dün 10’uncu yılını geride bırakan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hratn Dink'in katledilmesinin bunlardan biri olduğunu hatırlattı. 
“Türkiye’de farklılıklara saygı duyulsaydı faili meçhuller olmazdı” diyen Bilici, yapılan katliamların faillerinin açığa çıkması ve yüzleşilmesi talebini bir kez daha yineledi. 
Avukat Hasan Yalçın ise 1994’te Amed'in Lice ilçesi Yalımlı köyünde bostanlarını suladıkları esnada devlet güçleri tarafından katledilen Metin Budak ve dedesi Bahri Budak’ın hikayesini okudu. 

İZMİR

İzmir'de eski Sümerbank önünde bu hafta da bir araya gelen kayıp yakınları, "Kayıplar belli, failler nerede?" yazılı pankartı açtı. Burada bir açıklama yapan İHD Şube Başkanı Ali Aydın, yıllardır gözaltında kaybedilenlerin akıbetlerinin açıklanmasını beklediklerini söyleyerek, adalet sağlanıncaya kadar meydanlarda olmaya devam edeceklerini belirtti. Aydın, OHAL’e dikkati çekerek, “Öldürmeye neden olan politikalardan vazgeçin” çağrısında bulundu. Aydın, Şırnak’ın Silopi ilçesinde 1994 yılında gözaltında kaybedilen Ahmet Şayık ve Mehmet Ömeroğlu'nun akıbetini sordu.