Komalên Ciwan Koordinasyonu, Öcalan’a özgürlük hamlesi başlattı

Komalên Ciwan Koordinasyonu: Tüm Kürdistan devrimci gençliğini Önder Apo etrafında kenetlenmeye, faşizme son darbesini vuracak temelde Önder Apo’ya özgürlük hamlesini başlatmaya çağırıyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, Ortadoğu coğrafyasında sürdürülen 3’üncü Dünya Savaşının toplumsal yapılardaki yıkım ve sefaleti derinleştirdiği kadar hegemonik devletlerde de geri dönülemez kriz ve kaos çalkantılarına yol açtığı belirtildi.

“Toplumlara dayatılan trajedik savaş gerçekliğinin ağır faturası iktidar güçlerinin gün geçtikçe daralmalarına, çözümsüz kalmalarına ve giderek çözülmelerine neden olmaktadır. Son bir umut olarak faşist zorbalıkla iradeyi teslim alma çabaları uğruna her türlü vahşi, insanlık dışı ve kirli politikalar devreye sokulmaktadır” denilen Komalên Ciwan Koordinasyonu açıklamasında Kürdistan coğrafyasının bu gerçekliğin en yakıcı yaşandığı merkez olduğu da ifade edildi.

Üçüncü dünya savaşının merkezi olması ve özgür insanlığın son direniş kalesi olarak sürdürülen kesintisiz 40 yıllık mücadele gerçeğinin, sömürgeci güçler açısından tüm güçleriyle saldırmanın gerekçesini yarattığı da vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi: “Bu anlamda Ortadoğu’da esas savaş sömürgeci soykırımcı zorbalığın faşist çizgisiyle, özgür insanlık mücadelesinin PKK şahsında somutlaşan sosyalist çizgisi arasında yaşanmaktadır. Tüm Kürdistan parçalarındaki halkımıza dayatılan açık bir teslimiyet çizgisidir. Rojava’da da Rojhılat’ta da Başur’da da Bakur’da da yine Avrupa da da özgür Kürde kabul ettirilmek istenen farklı maskeler altında da olsa özcesi ‘köleliktir’!

Bunun hayata geçirilmesinde en büyük rol, sömürgeci rejimin Ortadoğu’daki jandarması olan TC devleti ve AKP özel savaş rejimine verilmiştir. Kürdistan halkının muhteşem direnişini hazmedemeyen büyük diktatör Erdoğan, adını faşizmin tarihine altın harflerle yazdırmak adına tüm iktidar gücünü devreye koyup milli seferberlik çağrıları yapmaktadır. Yeminli Kürt düşmanlığıyla tüm dünyada Kürt düşmanlığını geliştirmeye çalıştırmakta ve en fazla da Kürdistan özgürlük mücadelesinin yaratıcısı ve Önderi, Önder Apo’yu hedefine koymaktadır” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistan halkı ve gençliği için anlamını tüm dünya, tüm dost ve düşman güçlerin bildiğini de vurgulayan Komalên Ciwan Koordinasyonu şunlara dikkat çekti: “Sadece İmralı soykırım zindanında ki emsalsiz direnişi ve çığır açan fikirleriyle tüm insanlığa mal olan bir halk Önderi olduğunu binlerce kez ispatlamıştır. Ayrıca tarih boyunca görülmemiş baskı ve esaret koşulları altında ortaya koyduğu görkemli direnişle en azılı düşmanının bile saygısını kazanmasını bilmiştir. ‘Genç başladık, genç başaracağız’ şiarıyla devrimin genç yüreklerin işi olduğunu ortaya koymuş, gençliğin öncülüğünü en stratejik hamlelerden biri olarak geliştirmeyi esas almıştır.

Şu anda mücadelemize karşı yürütülen soykırım savaşının esas hedefi Önder Apo’dur. Önderliğimize karşı insanlık dışı ve barbarca bir tecrit uygulanmaktadır. Sömürgeci çeteler Önder Apo’nun halkımızla bağını keserek etkisinin azalacağı, maneviyatının eksileceği gafletini yaşamaktadırlar. Ama bilmeliler ki Önder Apo üzerindeki faşizm devrim mücadelemizi yükseltmekten, direncimizi çelikleştirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Faşizmin korku imparatorluğu devrimci gençliğin cesareti ve fedai ruhu karşısında paramparça olacaktır. Önder Apo üzerindeki insanlık dışı tecrit ve uygulamalar devam ettikçe tüm onurlu Kürdistan gençleri faşizmin kabusu olmalı, direnişiyle düşmanı titretmeli, dünyayı sarsmalıdır. Bu çerçevede Komalen Ciwan olarak tüm Kürdistan devrimci gençliğini Önder Apo etrafında kenetlenmeye, faşizme son darbesini vuracak temelde Önder Apo’ya özgürlük hamlesini başlatmaya çağırıyoruz. Tüm dünya bilmelidir ki hazırız, kazanacağız, Önder Apo ile özgürleşeceğiz.”