KOMAW'dan Newrozlara katılım çağrısı

KOMAW, Newroz kutlamalarına direniş ruhuyla güçlü katılım çağrısında bulundu.

Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), 2017 Newrozu'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Önder Apo şahsında tüm ezilen toplumların ve halklarımızın Newroz bayramını kutluyoruz. Başta Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, Zekiye, Rahşan, Ronahi, Berivan ve Sema Yüceler olmak üzere tüm Newroz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, onların takipçileri olacağımızın sözünü yeniliyoruz" denildi.
Kürt halkının direnişine ve boyun eğmediğine dikkatin çekildiği açıklamada, AKP-KDP'nin Şengal saldırısına da değinildi. "Halkımızın çetelerin saldırılarına karşı ayağa kalkışı ve direnişine, DAİŞ zulmünü aratmayan bir zihniyetle barbarca saldırmışlardır" denilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Buna karşı halkımız faşizmin sonunu hazırladığı uygulamalara karşı Newroz ateşini yakarak direnmektedirler. Hiçbir güç özgürlük mücadelemizin ve Kürt halkının kazanımlarını ve onurlu direniş mücadelesini ortadan kaldıramaz, yok edemez ve teslim alamayacaktır. Sömürgeci-soykırımcı işgale karşı ulusal birlik temelinde mücadele edilmeli ve topyekûn saldırıları Newroz ruhuyla Şengal'i savunularak cevap olunmalıdır.

Önderliğimizin 'Demokratik kurtuluş ve özgür yaşam' manifestosu temelinde, konfederal sistemi, örgütleyerek, demokratik özyönetimi esas alarak faşizme karşı 'Hayır' diyerek, faşist diktatörlüğü yerle yeksan ederek durdurabiliriz."
Açıklamada, yıl dönümü dolayısıyla Halepçe Katliamı da kınandı.

'NEWROZ ATEŞİNİ BÜYÜTELİM'

KOMAW, açıkmasında şunları da ifade etti:

"Önder Apo'nun özgür yaşam felsefesi doğrultusunda ve şehitlerimizin öncülüğünde yürütülen destansı mücadelenin geldiği bu aşamada, halkımızın 2017 Newrozu'nu Önder Apo'nun ve Kürdistan'ın özgürlük Newrozu olması temelinde kutlamalı ve faşist zorbalığa karşı 'Berxwadan Jiyane' diyerek, Newroz'un isyan ateşini daha da büyüterek serhildana kalkmalıdır. 

Bu temelde Newroz ateşinin sıcaklığı ile başta Şehit ve Kayıp Aileleri ve Kürt halkı olmak üzere devrimci, demokrat, sosyalist ve dost kesimleri Newroz direniş ruhuyla, coşkusu ve heyecanıyla Newroz alanına çağlayan olup akmaya, soykırımcı sömürgecilikten hesap sormaya ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırmaya çağırıyoruz."