Malatya'daki emekçiler: Son ana kadar direneceğiz

Malatya'da ihraç edilen kamu emekçileri, bir haftadır direnişlerini sürdürüyor. Saray polislerinin kendilerini her eylemde gözaltına almasına rağmen emekçiler kararlı.

Malatya’da “İşimi ve Ekmeğimi Geri İstiyorum” Diyen eski Kamu Emekçilerin Eylemlerinin 1. Haftasında Yine Gözaltı  

AKP/Saray'ın Kanun Hükmünde Kararnameleri ile görevlerinden ihraç edilen, aralarında öğretmen ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu dört kamu emekçisi, Malatya Emeksiz Meydanı’nda dövizleriyle açıklama ve oturma eylemine devam etmek istedi. Eylemin birinci haftasında polis yine saldırdı. Polisin grubun dağılmasını istemesi üzerine emekçiler, "Bizler demokratik hakkımızı kullanıyoruz, hakkımızda soruşturma yapılmadan görevlerimizden ihraç edildik, işimizi ve ekmeğimizi geri istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

CANPOLAT: İŞİMİZİ, EKMEĞİMİZİ İSTİYORUZ

Basın mensuplarına açıklama yapan, 30 yıllık öğretmen olduğunu ve 29 Kasım'daki KHK ile eşi ile birlikte ihraç edildiğini söyleyen Erdoğan Canpolat, şunları söyledi: "Hiçbir gerekçe gösterilmeden on binlerce kamu emekçisinin ihraç edilmesini sindiremiyorum. 2,5 aylık bir süre geçti, bize hiçbir bildirimde bulunulmadı. Tepkimizi kamuoyu ile paylaşmak için yedi gündür burada oturma eylemi başlatmak istiyoruz. Emniyet güçleri sürekli engellemek istiyor ve gözaltına alıyor. Bizim uluslararası haklardan kaynaklanan haklarımızı ve anayasadan kaynaklı haklarımızı kullanmamız engelleniyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Biz sadece işimizi istiyoruz. Biz sadece ekmeğimizi istiyoruz. Biz öğrencilerimizi istiyoruz başka bir amacımız yoktur. Biz muhalifiz, solcuyuz, demokratız. Bizler KESK üyesi sendikacılarız, bundan dolayı ihraç edildiğimizi düşünüyoruz. Onun için burada yedi gündür kendimizi kamuoyuna anlatmaya çalışıyoruz."

KARATAŞ: SUSTURULMAK İSTENİYORUZ AMA DİRENECEĞİZ

Yine ihraç edilen Kamu Emekçisi Özkan Karataş ise şunları ifade etti: "Ben de 29 Ekim kararnamesiyle ihraç edildim. Bizler muhalif olduğumuz, KESK üyesi olduğumuz için ihraç edildiğimizi çok iyi biliyoruz. Demokratik kitle örgütlerine, sendikalara bir sopa gösteriliyor. Bundan sonra emekçiler aleyhine çıkacak olan yasalara ses çıkmasın diye hepsi susturulmaya çalışılıyor. Hukuki yolları denedik ama bir sonuç alamadık. OHAL bahane edilerek hiçbir gerekçe sunulmadı. Bu nedenle bu eylemi seçtik. Burada yedi gündür sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve gözaltına alınıyoruz. Son dakikaya kadar direneceğiz. Gücümüzü haklılığımızdan ve meşruluğumuzdan alıyoruz."

HER EYLEMDE GÖZALTI

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapıp oturma eylemi düzenlemek isteyen eski kamu emekçileri Erdoğan Canpolat, Umut Sertaç Özdemir, Özkan Karataş ve Cengiz Uğurlu 7. kez gözaltına alınıp akşam saatlerinde para cezası kesilerek serbest bırakılmışlardı. Eylemin 8. gününde de gözaltına alındılar.