GÖRÜNTÜLÜ

Malmö'de Newroz kutlandı

İsveç'in Malmö kentinde Newroz bine yakın Kürdistanlının katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Malmö Demokratik Kürt Merkezi'nin çağrısı üzerine yapılan geceye katılan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Rojava ve Kuzey Kürdistan'daki gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Newroz'un bir mücadele ve direniş günü olduğunu, Demirci Kawa ve Mazlun Doğan'ın ruhuyla her zaman zulme karşı durduklarını söyleyen Müslim, “Çok kısa bir süre içinde DAİŞ çetelerini Rakka'dan temizleyeceğiz ve Rojava'yı resmi statüsüne kavuşturacağız” dedi.

Müslim konuşmasında Kuzey Kürdistan'daki gelişmeler ve Nisan ayında yeni anayasa için yapılacak referanduma da yer verdi. Erdoğan ve Türk devletinin Kürt halkına karşı soykırım operasyonları sürdürdüğünü, halkın seçilmiş temsilcilerini tutuklattığını ama Newroz'da Türk devletine gücünü ve örgütlülüğünü gösteren Kürt Halkının referandumda Erdoğan ve Türk rejimine ikinci darbeyi vuracağını söyledi.

Gecenin geç saatlerine kadar süren kutlamada Nuarin, Diyar Dersim, Kewa Urmiye, Farzin'in söyledikleri Kürtçe türkü ve marşlar eşliğinde halaya duran Kürdistanlılar, “Bji Serok Apo” sloganlarını attı.