MÖP’den Newroz mesajı

Newroz’u kutlayan MÖP, “Halkımızı, halkları ve demokrasi meyilli herkesi; faşist anayasaya, tek adam diktasına ve soykırım politikasına karşı, Türkiye’de yapılacak referandumda ‘HAYIR’ demeye çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya Özgürlükler Partisi (MÖP), Asuri/Süryani/Keldani halkı adına, Kürt halkının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, PKK, HPG ve Kürdistan özgürlük mücadelesinin diğer tüm oluşumlarını selamladı ve Newroz bayramını kutladı.

Özellikle bu tarihi Newroz gününde Amed Zindanında eylemi ile zaferi müjdeleyen PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan’ın şahsında devrim, sosyalizm ve demokrasi şehitlerini de anan MÖP açıklamasında şunlara yer verdi: “Ortadoğu bölgesi, yeniden dizayn edilmek istendiği bir süreçten geçiyoruz. Tabi bu dizaynın esas muhatabı Mezopotamya/Kürdistan coğrafyasıdır. Bu coğrafyada yaşayan Kürt halkı, bu dizaynın belirleyici ve demokrasi gücüdür. Artık bu yeni dizaynda, Kürt halkının demokrasi mücadelesi öncülüğünde, halklar kendi öz iradeleri ile yerlerini alacaklar. Rojava demokratik gelişmeleri, bunun açık bir örneğidir. Dünya kamuoyu, Ortadoğu gerçeğinde şunu iyice gördü; Pers mezhepçi, Arap milliyetçi ve Türk ırkçı zihniyetler, yaşamı halklara, dinlere, kültürlere, inançlara, kadınlara, demokrasiye ve doğaya zehir ettiler. Bu zehri dünyanın birçok bölgesine yaydılar. Bu siyasi zehrin, ‘panzehiri’ Kürt halkının, Mezopotamya/Kürdistan merkezinde geliştirdiği, toplumsal demokrasi perspektifidir.

Bu toplumsal demokrasi perspektifin mimarı olan, Sayın Öcalan’dan, korkan Türk devleti, Erdoğan ve AKP hükümeti, avukatlarıyla görüşmesini engellediler. HDP Eş Başkanlarını, milletvekilerini, DBP belediye eş başkanlarını, gazeteci, demokrat ve binlerce insanı tutukladılar. Bu şekilde faşist Erdoğan, PKK, demokrasi mücadelesini bitireceğini sanıyor. Faşist Erdoğan’dan, önceleri de öyle düşünmüştü, kimin bittiğini tarih iyice gösterdi. Erdoğan nereye saldıracağını bilmeyen, bir psikopat gibi hareket ediyor. Doğrusu, Erdoğan karakteri, 1915 Seyfo/Soykırım üzerine şekillenen, Türk devletin gerçek karakteridir. Bu zihniyet bugün Kürt halkına karşı, bir soykırım politikası yürütüyor. Bu soykırımcı politika Kürt halkı şahsında, halklara, demokratikleşmeye ve insanlığa karşı yürütülüyor. MÖP olarak, halkımızı, halkları ve demokrasi meyilli herkesi; faşist anayasaya, tek adam diktasına ve soykırım politikasına karşı, Türkiye’de yapılacak referandumda ‘HAYIR’ demeye çağırıyoruz!

Ayrıca, KDP’nin, Êzidî toplumuna yönelik saldırılarını kınıyor, Şengal Êzidîlerin özgür alanı kalmalı, Êzidîler kendilerini yönetmeli diyoruz! Dünya kamuoyunu; KDP’nin, Êzidîlere yönelik saldırılarını durdurmaya, Êzidîleri desteklemeye davet ediyoruz.”