Münih'te yaşayan Kürtler seçime hazırlanıyor

Göçmenler Meclisi seçimi için Kürtler 14 kişilik kendi listeleriyle seçime girecek katılacak.

Almanya’nın Münih kentinde 6 yılda bir yapılan Göçmenler Meclisi seçimi için Kürtler de tüm diğer uluslar gibi kendi listeleriyle katılıyor.

‘Kürdistan’ adı altında önceki seçimlerde sadece bir kişiyle temsil edilen Kürtler, toplam 40 kişilik Göçmen Meclisi seçiminde bu defa iddiali bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

22 Ocak 2017 Pazar günü yapılacak seçim için, Kürdistan´ın farklı parçalarından ve inançlarından gelen 14 kişilik bir liste oluşturuldu. Listede yer alan 7 kadın, 7 erkek adayın çoğunluğu gençlerden oluşuyor.

Kentte yaşanan bütün sosyal, siyasal; Kürtleri ve göçmenleri ilgilendiren sorunların ele alındığı bir seçim programı hazırlandı. Programda, özellikle Kürtlerin tarihsel geçmişlerinden edinilen tercübeyle, göçmenlere ve Kürtlere yönelik sorunların üzerinde daha fazla duruluyor. Yaşanan bütün sorunların çözümü, tüm halkların ve inançların, sosyal yaşamda temsiliyeti için ve ırkçılığın önüne geçebilmek için bu seçimlere katılmak, oyunu kullanmak ayrı bir önemi teşkil ediyor.

Seçim çalışmalarını bir komisyon yürütüyor. ‘Kürtler dayanışmalı bir Münih için’ şiarıyla seçim faaliyetlerini başlatan komisyon, Münih’te yaşayan tüm Kürtlere ve göçmenlere ulaşabilmek için Kürt Toplum Merkezi´nde bir enformasyon bürosu açtı. Her gün 17:00 - 19:00 saatleri arasında tüm seçmenlere yönelik faaliyet yürütecek olan enformasyon bürosu 22 Ocak 2017 tarihine kadar açık kalacak.

Kürt Toplum Merkezi Enformasyon Bürosu Adresi: Arnulfstr.197 Münih