Obamacare oylaması yeterli destek bulunamayınca ertelendi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın iptalinde kararlı olduğu Obama döneminin sağlık reformuna ilişkin oylama ertelendi.

Temsilciler Meclisi’nde yapılması beklenen Obamacare adlı sağlık sistemini değiştirmeye dönük oylamanın ertelendiği bildirildi.

Ertelemeye neden olarak, en az 14 milyon kişiyi sağlık sigortasız bırakacak reforma karşı Cumhuriyetçi Parti içerisinden de muhalefetin olması gösteriliyor.

Kimi kaynaklar oylamanın Pazartesi’den önce yapılmayacağını savunurken, oylamanın bugün yapılabileceği de iddia ediliyor.

Amerikan medyasında Obamacare adlı mevcut sağlık yasasının değiştirilmesi için yeterli üye sayısına ulaşılamayabileceği savunuluyor.

Ancak MSNBC’ye konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Donald Trump’ın gerekli üye sayısına ulaşabilme konusunda ‘iyimser‘ olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğa sahip Cumhuriyetçi Parti üyelerinden en az 25’i Trump’ın yasa değişikliğine karşı çıktığını duyurmuştu. Trump’ın sağlık reformunu gerçekleştirebilmesi için fire sayısının 22’yi geçmemesi gerekiyor.