Öcalan nöbetini Hildesheim ve Peine grubu sürdürüyor

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenledikleri özgürlük nöbeti 244’üncü haftasında.

Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) binası önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Almanya’nın Hildesheim ve Peine kentlerinden gelen 5 kişilik bir grup yürütüyor.

Grupta, Kürt dostu Alman Alexander Weist’in yanı sıra Burhan Gimgim, Orhan Kaymak, Mustafa Muhammed ve Ali Derik adlı kişiler yer alıyor.

Pazar günü nöbeti devralan grup adına konuşan Burhan Gimgim, Peine ve Hildesheim meclisleri adına Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni devraldıklarını söyledi. Eylemlerinin başlangıcından bu yana kentteki Kürdistanlıların kendilerine destek verdiğini kaydeden Gimgim, eylemlerinin oldukça moralli geçtiğinin altını çizdi.

Avrupa Konseyi ile Avrupa Birliği kurumlarına çağrıda bulunan Burhan Gimgim, Kürt halkının taleplerine kulak tıkanmaması gerektiğini söyledi. Kürtlerin de diğer halklar gibi Avrupa’da önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve yaşadıkları ülkelerde eğitim, istihdam, kültürel hayata katkıda bulunduklarını hatırlatan Gimgim, taleplerin görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.

‘DEĞERLER EKONOMİK ÇIKARLARA KURBAN EDİLMESİN!’

Avrupa ülkelerinin artık AKP faşizmine karşı kesin bir tavır almalarını istediklerini söyleyen grup üyeleri, on yıllardır savunulan değerlerin ekonomik çıkarlara kurban edilmemesi çağrısında bulundular.

Kürtlerin Öcalan’ın özgürlüğünden vazgeçmeyeceklerini dile getiren eylemciler, Öcalan’ın hem Kürt hem de diğer halklar için sunduğu özgürlük perspektifinin önemine dikkat çektiler.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni yürüten eylemcilere Strasbourg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar da destek veriyor. Dün bir grup Kürdistanlı eylemcileri topluca ziyaret ederken, gün içinde de destek amaçlı ziyaretler yapılıyor.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. O tarihten bu yana aralıksız olarak sabah saatlerinden akşam 17’ye kadar nöbet tutulan alanda, Öcalan’ın görüşlerini yansıtan bildiri, broşür ve kitapçıklar da dağıtılıyor.