Örebro'da Xerabê Bava ve Talatê ile dayanışma eylemi

Türk devletinin Kürdistan'daki soykırım operasyonlarını kınamak ve Türk ordusunun ağır saldırıları altında bulunan Xerabê Bava ve Talatê köyleriyle dayanışmak için Örebro ilinde yaşayan Kürdistanlılar bir eylem gerçekleştirdi.

Örebro Demokratik Kürt Merkezi'nin örgütlediği ve YNK'nin destek verdiği eylemde konuşmalar yapan her iki örgütün yöneticileri, Kürdistan'ın dört bir yanında yaşayan Kürtlerin insanlık onurunu ve Kürt halkının çıkarlarını savundukları için sömürgeci güçlerin ve DAİŞ çetelerinin saldırılarına uğradıklarını söylediler.

Türk devletinin bir yandan halkın seçtiği milletvekilleri ve belediye yöneticilerini tutuklarken aynı zamanda Xerabê Bava ve Talatê köylüleri üzerinde terör estirdiğine dikkat çeken konuşmacılar, Türk devletini kınadılar. Demokratik kitle örgütlerine, Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti'ne Kürt halkına yönelik saldırıların durdurulması için girişimde bulunmaları çağrıları yaptılar.

Eylemde, Türk devletinin Kürdistan'da vahşetini kınayan bildiriler dağıtıldı, Türk devleti ve AKP Hükümeti'ni protesto eden sloganlar atıldı.