GÖRÜNTÜLÜ

Paris’te binler Newroz’u kutladı

Fransa’nın başkenti Paris’e bağlı Sarcelles Banliyösü’nde düzenlenen Newroz "Mutlaka kazanacağız" şiarı ile düzenlendi. Newroz'a binlerce kişi katıldı.

 

Newroz ateşini, 2015 yılı Newrozu’nda Champigny’de tren kazası sonucu yaşamını yitiren Ümit Yalçın’ın ailesi ve şehit aileleri üyeleri tarafından yakıldı.

Kutlamada bir konuşma yapan KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Kürt halkının Newroz’unu kutladı.

AKP ve MHP faşizminin Kürt özgürlük mücadelesi kazanımlarına saldırılarına dikkat çeken Kartal, şunları ifade etti: "16 Nisan'da yapılacak olan referandum Kürt halkı için bir fırsattır, Fransa'da yaşayan tüm Kürdistanlıların sandığa giderek ‘Hayır’ oyunu kullanarak Erdoğan'a büyük darbe vurmalıdır” dedi. 

Sosyalist Parti Milletvekili François Pipponni, France Kurdistan Derneği Temslicisi Pascal Torre, HDK-Fransa, MLKP, FEDA, CİK, Ciwanên Azad Paris temsilcilerinin mesajı da okundu.

Kutlamada, Bülent Turan, Hivron, Şengül Pak, Hozan Maruf, Koma Zelal, Zazlooz, Koroya Zarokan ve Govend ekibi de sahne aldı.