Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Rakkalılar özgürlük savaşçılarını çoşku ile karşılıyor

Rakkalılar topraklarındaki DAİŞ işgalinin kırılmaya başlaması ile birlikte mutlu olduklarını ifade ederken, kentinde en kısa sürede özgürleştirilmesini ümit ettiklerini söyledi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nin 2. aşaması kapsamında Rakka’nın batısında DAİŞ işgalinden kurtarılmasının ardından halk, bölgede denetim kuran Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarını sevinçle karşılıyor.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası tarafından 5 Kasım günü başlatılan ve 10 Aralık günü 2. aşamaya geçilen Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nde Rakka’nın batısını DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştiren Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarını halk  çoşku ve büyük bir moral ile karşılıyor.

Rakka’lılar topraklarındaki DAİŞ işgalinin kırılmaya başlaması ile birlikte mutlu olduklarını ifade ederken kentinde en kısa sürede özgürleştirilmesini ümit ettiklerini söyledi.

Rakka’lılar kentte çok sayıda akrabalarının bulunduğunu onlar için endişelendiklerini ancak Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının akrabalarını kurtaracağına olan güvenlerinin tam olduğunu kaydetti.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarından Ebu Firas da halkın kendilerini sevinç ile karşılamasını şu şekilde açıklıyor: “Rakka’daki durumun sadece çetelerin yenilgi yaşaması olmadığını anlamak gerekiyor. Rakka’daki askeri başarı büyük bir başarı. Ancak asıl büyük başarı halkın durumu anlamasıdır. Bu anlamda QSD’nin en büyük başarısı halkın büyük sevgisini ve güvenini kazanmış ve halk desteğini arkasına almış olmasıdır.

QSD olarak DAİŞ çetelerini  başta Rakka olmak üzere tüm Suriye topraklarından söküp atacağız. Arap, Kürt, Süryani, Türkmen, Çerkes bütün farklı halk ve inanç toplulukları eşit ve özgür bir şekilde Demokratik Suriye’yi ve yeni yaşamı inşa edeceğiz.”