Roboski katliamının 63’üncü ayında adalet istendi

İHD İstanbul Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu üyeleri, Roboski katliamının 63. ayında Galatasaray Meydanı önünde adalet istedi.

Mart ayında yaşanmış tüm katliamları hatırlatan insan hakları savunucuları, Roboski ve tüm katliamların failleri yargılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar.

63 AYDA BİR ARPA BOY ALINMADI

Her ayın 28’inde olduğu gibi Galatarasay Meydanı’nda bir araya gelen İHD İstanbul Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu üyeleri, Roboski ve tüm katliamlar aydınlatılması ve belli olan faillerin yargılanmasını istedi.

Roboski katliamında hayatında kaybeden çoğu çocuk, 34 Kürt gencinin, Amed’de infaz edilen Amed Baro Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğraflarının ve “Edî Bese! Artık yeter Roboski katliamında 5 yıl. Ankara, Suruç, Reyhanlı, Diyarbakır, Cizre-Sur-Nusaybin sıra kimde” yazılı pankartının taşındığı eylemde açıklamayı komisyon üyesi Hatice Onaran okudu. 28 Aralık 2011 tarihinde dört F-16 savaş uçaklarıyla çoğu çocuk 34 Kürt gencin katledilmesinden üzerine tam 63 ay geçtiğini belirten Onaran, o günden bu güne faillerin ve sorumların yargılanması yönünde bir arpa boy alınmadığına dikkat çekti.

ADALET GERÇEKLEŞENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM

Mart ayının aynı zamanda bir dizi katliamların, cinayetlerin, yaşanan acı ve gözyaşlarıyla dolu bir ay olduğuna işaret eden Onaran, 3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak ilinin Kozluk ilçesinde yaşanan maden faciası, 12 Mart 1995 tarihinde Gazi katliamını, 16 Mart Beyazıt ve Halepçe katliamlarını, 19 Mart DAİŞ’in bombalı saldırısını hatırlattı. Roboski öncesi ve sonrasında yaşanan katliamları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Onaran, adaletin gerçekleşmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.