Şakran’daki açlık grevi 14. gününde!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için Şakran Cezaevi’nde başlatılan süresiz, dönüşümsüz açlık grevi 14’üncü gününde.

İzmir Aliağa Şakran Cezaevi'nde bulunan 18 siyasi tutsak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması, cezaevlerinde devam eden hak ihlalleri, fiziki ve psikolojik işkenceye tepki amaçlı, 15 Şubat’ta süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başladılar.

14’üncü gününe güren açlık grevine, T2 bölümünden 8, T3 bölümünden 5, Kadın bölümünden de 5 tutuklu katılıyor.

Sitemli bir işkence merkezine dönüşmüş olan Şakran Cezaevi’nden her gün yeni bir hak ihlali ve işkence haberi geliyor. Görüşen giden ailelerin kötü muamele ve fiziki işkenceye maruz kaldığı cezaevinde, tutsaklara da iletişim cezası verildiği için sağlıklı bilgi alınamıyor.

Şakran Cezaevi’nde olan aileler ise yaşananlar karşısında endişeli. Cezaevi girişinde ve aramalar sırasında sözlü ve fiziki tacize uğrayan görüşçülere, yaşananlara tepki gösterdikleri için aylık görüş cezaları veriliyor.

Açlık grevinin devam ettiği Şakran Cezaevi’nde tutsakların talepleri şu şekilde:

“Kürt Halk Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılsın. Hasta tutsakların tedavileri yapılsın. Cezaevinde sayımlar esnasında esas duruş uygulamasının son bulması. Koğuşlarda gardiyanların toplu halde baskınlarının son bulsun. Görüşler sırasında gardiyanların tacizlerinin son bulması. Sosyal aktivite ve kitap kısıtlaması kaldırılsın. Yaka kartı uygulaması kaldırılsın. Koğuşlar arası iletişim sağlansın. Cezaevindeki sistematik baskı son bulsun. “

‘ACİL BİR ŞEYLER YAPILMALI’

Şakran Cezaevi’nde açlık grevinde olan Necdet Kaya’nın yakını Ali Kaya, açlık grevine başlayanlara iletişim cezaları verilmeye başladığını ifade ederek, acil bir heyetin cezaevine gitmesi gerektiğini belirtti. Kaya, “Görüşleri yasaklanacağını duyduk. Talepleri kabul edilene kadar devam edecekler açlık grevine. Acil bir kamuoyu oluşturulması lazım. Orası zaten işkence merkezine dönüşmüştü. Bize bile şiddetle davranıyorlarsa onlara neler yapmazlar. Yakında telefona bile çıkartmayacaklarmış. Herkes bu konuda bir şeyler yapmalı” dedi.