Savcı, gazetecilerin avukatları ile yine görüşmedi

6 gazeteci 21 gündür gözaltında. Derya Okatan 21 gündür açlık grevinde. Ancak soruşturma savcısı Hasan Yılmaz, günlerdir gazetecilerin avukatları ile görüşmüyor.

Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın maillerinin haberleştirilmesi nedeniyle gözaltına alınan ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, kapatılan DİHA'nın Haber Müdürü Ömer Çelik ve muhabiri Metin Yoksu, Diken eski editörü Tunca Öğreten, Birgün çalışanı Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın, 21 gündür gözaltında.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde tutulan gazetecilerden, Okatan 21 gündür açlık grevinde.

Gazetecilerin avukatlarından Sema Özdemir ve Erman Öztürk, dün bir kez daha müvekkillerinin durumunu görüşmek için savcı Hasan Yılmaz’a gitti.

Avukat Özdemir, "Dün iki kez savcı ile görüşmeye gittik. İlkinde savcı yerinde yoktu, yine sekreteri ile muhatap olduk. Özellikle Derya Okatan'ın durumuna dikkat çektik, nabzının düşmeye başladığını ve artık kritik bir aşamaya girdiğini söyledik. İfade işlemlerinin başlaması gerektiğini söyledik. İkinci gittiğimizde, savcı yerindeydi ancak bizimle yine görüşmedi. Sekreterinden 'Savcı sizinle görüşmeyeceğini söyledi' yanıtını aldık. Talebimizi yazılı olarak iletmemizi istediler. Günlerdir iletiyoruz zaten taleplerimizi. Gözaltı işleminin bir an önce sonlandırılmasını ve adliye işlemlerinin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Avukat Sema Özdemir, Pazartesi günü yeniden savcı ile görüşme girişiminde bulunacaklarını söyledi. 12 Eylül dönemine tanık olan avukatların "O günlerde bile böyle bir şey yoktu. Sıkıyönetim mahkemelerinde bile savcılar ile görüşebilirdik" dediğini aktaran Özdemir, şunları söyledi: "Özellikle 15 Temmuz'dan sonra savcılar ile diyaloğumuz tamamen kopmuş durumda. Bundan birkaç gün önce yine görüşmek için gittiğimde, sekreteri ile de görüşemedik. Güvenlik görevlilerine not yazarak göndermek zorunda kaldık. O notada da yazdım, bu utanç verici bir durum."

Hala devam eden gözaltının bir an önce son bulmasını isteyen Avukat Özdemir, "Bir yandan da bu uzun gözaltı, iddialarına ilişkin bir delil bulamadıklarını da gösteriyor" diye konuştu.

İstanbul Başsavcı Vekili olan Hasan Yılmaz, gazeteciler hakkında gözaltı talimatı verdikten sonra 15 günlük yıllık izne ayrılmış, 9 Ocak'ta izinden dönmüştü.