'Savcı ihraç edildi; yargılama devam edemez'

KCK Ana Davası’nda savunma yapan Akar'ın avukatı, iddianameyi hazırlayan savcının ihraç edildiğini söyleyerek, "Bu durum hukuki bir mantık ile izah edilemez" dedi.

Amed'de 2009 yılında AKP hükümeti ve Gülen Cemaati ile birlikte organize edilen ve DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile tutuklu belediye eş başkanları Fırat Anlı ile Ahmet Türk'ün de bulunduğu 154 Kürt siyasetçi hakkında açılan "KCK Ana Davası"nın 69'uncu duruşması görüldü. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada başka bir davadan tutuklu olan Veysi Akar ve avukatı hazır bulundu. 

Akar, davaya ilişkin daha önce yaptığı savunmaların iddia makamının davanın esası hakkında hazırladığı mütalaada dikkate alınmadığını söyledi. İddianamede yer alan telefon görüşmelerinin çarpıtılarak ve cımbızlanarak farklı bir şekilde yansıtıldığına dikkati çeken Akar, telefon konuşmasında geçen "DTP Sur İlçe Örgütü" cümlesinde geçen "örgüt" kelimesinin çarpıtılarak, "KCK Örgütü" yapıldığını söyledi. Akar, beraatını istedi.

'ÇİFTE STANDART'

Akar'ın avukat da şunları kaydetti. "Bu dosyanın siyasi yanı hukuki yanından daha ağır basıyor. Bu davanın iddianamesini hazırlayan Savcı İsmail Aksoy 'FETÖ/PDY' soruşturması nedeniyle meslekten ihraç edilmiş. Şike, Ergenekon ve Balyoz davaları bu nedenlerle düşürüldü. Bir taraftan Cemaat üyelerinin yaptıklarını yok sayacaksın diğer taraftan da bu davanın yargılamasını devam ettireceksin. Bu durum hukuki bir mantık ile izah edilemez. Bu çifte standardın açıklanmasını bekliyoruz."

Duruşmaya öğleden sonra devam edilecek.