GÖRÜNTÜLÜ

Sebah El Xêr halkı: QSD’nin gelişi bizim için bayramdır

Sebah El Xêr halkı, QSD güçlerini "Bizler şimdiye kadar ölüydük. Sizin gelişiniz bize bayramdır" sözleriyle karşıladı.

Fırat'ın Gazabı Hamlesi üç koldan başarılı bir şekilde ilerliyor. Mekmen'den yola çıkan üçüncü koldaki Eylem Odası savaşçıları, üç gün içinde 20 kilometre ilerleme kaydetti. Çewisê köyü özgürleştirildikten sonra, yönlerini Sebah El Xêr köyüne çevirdi. Sebah El Xêr köyü Rakka'ya 70 kilometre uzaklıkta ve DAİŞ çeteleri için stratejik bir önemi var. Savaşçılar köyün tüm kontrolünü ele geçirdikten sonra, Sebah El Xêr köyünde yaşayan insanlar köylerine döndüler. 

Köylüler evlerine dönerken Fırat'ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları ile karşılaşıyor.

Köyde yaşayan Şayma ismindeki kadın duygularını şöyle dile getirdi: "Biz ne zaman siyah elbiseleri giymeseydik, onlar bize zulüm yapıyor ve bizi zindana atıyorlardı. Biz korkudan artık hiçbir şey yapamaz hale gelmiştik. Bizler evlerimizde zindan hayatı yaşıyorduk.”

'BUGÜNÜ BİZE BAYRAM YAPTINIZ'

Köyün yaşlılarından biri de savaşçıları gördüğünde hüzünlü bir şekilde yönünü savaşçılara çevirdi ve yanlarına giderek şunları söyledi: "Biz şimdiye kadar ölü gibiydik, siz nerede kaldınız... Biz kaç yıldır yolunuzu gözlüyorduk. Allah sizlere yardımcı olsun. Onlar çok fazla zulüm yaptılar bize. Tek umudumuz QSD güçleriydi ve QSD güçleri de bize günü bayram yaptılar.”

Köylülerden biri de şunları ifade etti: "QSD bizi özgürleştirdi. DAİŞ çok kötüydü. Ne kadar kötülük derseniz DAİŞ’in yanında vardı. Biz sizi bekliyorduk. Ben haberleri dinlediğimde hep söylüyordu zaten, ‘QSD bu kadar yer almış ve güçlü bir şekilde ilerliyor' diye. Kimse burada yaşamanı rahat sürdüremiyordu, kim bir şey yapsa hemen başını kesiyorlardı. Bugün bizim bayramımızdır ve biz onu kutlayacağız.”

Kameralarımızı gören bir köy sakini de ilk olarak ailesine ve öğretmenlerine selam gönderdi ve çocuklar ile köylülere dönerek şunları belirtti: "Gülün ve mutlu olun çünkü bugün bizim bayramımızdır. Ben onların elinden kurtuldum ve kaçtım. Fakat kimliğim onların elinde kaldı.” 

Büyük bir coşku ile alkış çalan bir kadın da savaşçılara "Bu alkışlar sizin içindir. Ben sizin gelişinize çok sevindim" diye seslendi.