Stockholm'de Öcalan'ın özgürlüğü için eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecriti protesto etmek ve özgürlüğü için İsveç'in başkenti Stockholm'de bir eylem gerçekleştirildi.

TJK-E’nin çağrısı üzerine  Amara Kürt Kadın Konseyi'nin parlamento binasının yanındaki meydanda örgütlediği eylemde, üzerinde ”Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a barış” yazılı pankart ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resminin bulunduğu flamalar taşındı. 

Eylemin gerçekleştiği saatlerde İsveç Demokrtatik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kürt Kadın Konseyi’ni temsilen bir heyet, Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan tecrit ve Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmeleri ele almak için Parlamento binasında Sol Parti Dış Politika Sözcüsü Hans Linde ile bir görüşme yaptı.

Heyet, Kürt sorunun çözümünde kilit ismin Kürt Halk Önderi Öcalan olduğunu ve Kürt Halkının Öcalan’ın sağlığından ciddi kaygı duyduğunu ve milyonlarca Kürdün iradem dediği Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Sol Parti Dış Politika Sözcüsü Hans Linde, Türkiye ve Kürdistan’daki operasyon ve tutuklamaları oldukça kaygı verici bulduklarını ve yapılması gerekenleri Sol Parti Başkanı Jonas Sjöstedt ile birlikte ele alarak tartıştıklarını söyledi.

Linde, kendisine iletilen konuları parlamento gündemine getireceklerini ve kamuoyu oluşturmak için yapacakları eylem biçimlerini parti içinde tartışacaklarını söyledi.

Görüşmenin sonunda heyet, kürt Halk Önderi Öcalan’ın İsveçceye çevrilen üç kitabını Linde’ye hediye etti.