Tabqa için start verildi; DAİŞ'i temizleyeceğiz

Fırat’ın batısına hava destekli yapılan indirmenin ardından Tabqa kenti ile Tabqa Barajı’nı (Sevra) DAİŞ çetelerinden temizlemeye dönük faaliyetlerin süreceği kaydedildi.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Hamlesi Genel Komutanlığı, Fırat’ın batısına hava destekli indirmeye ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Güçlerimiz 21 Mart günü Fırat Nehri'nin batı kıyısında Tabqa kentine bağlı köylere hava destekli indirme yapmıştır. Bu indirme operasyonu Uluslararası Koalisyona bağlı helikopterler tarafından gerçekleşmiştir. Yine Uluslararası Koalisyona bağlı uzman askerler de bu operasyondaki yerlerini almışlardır. Tabqa’ya bağlı köylere dönük indirme faaliyeti yaklaşık 5 saat sürmüş, güçlerimiz araçları ve tüm askeri teçhizatıyla bölgeye konumlanmıştır. Bu biçimiyle güçlerimiz büyük bir bölgeyi denetimlerine almışlardır. Fırat Nehri'nin batısında yer alan bu askeri bölge ile Rakka’nın köylerinin tamamının özgürleştirilmesi hedeflenmektedir.

Özel olarak yürüttüğümüz bu askeri eylemin amacı Fırat’ın Gazabı Hamlesi amacı kapsamında gerçekleşmiştir. Tabqa kenti ile Tabqa Barajı’nın kurtarılmasının hedeflendiği bu operasyonlarda, DAİŞ çetelerinin elinden elektrik üreten baraj kurtarılacak ve tüm Suriye halklarının istifade etmesi sağlanacaktır.”

Komutanlık, açıklamasının sonunda Tabqa halkından DAİŞ çetelerinin merkezlerinden uzak durmalarını isterken, gençlere de güçlerine katılma çağrısında bulundu.