GÖRÜNTÜLÜ

Talatê köylüsü: Türk devlet güçleri evleri yıkmaya devam ediyor

Talatê köyünde yaşanan son durumu aktaran İbrahim isimli köylü, bu zulmü daha önce de yaşadıklarını belirterek, "Bu zulüm ile daha önce sonuç alamadılar, yine alamazlar" dedi.

Xerabê Bava köyünden sonra devlet güçlerinin saldırı ve ablukasının hedefi haline gelen Nusaybin’e bağlı Talatê köyünde yaşananları aktaran İbrahim isimli köylü, köyde saldırı ve yıkımın sürdüğünü, yeni iş makinaları getirildiğini ve bu sabah çok şiddetli bir patlama yaşandığını bildirdi. İbrahim isimli köylü, devletin 90'lar da köylerini yakıp yıkarak boşalttığını ancak sonuç alamadığını, zulme boyun eğmeyeceklerini söyledi. 

'KÖYÜMÜZ 93'TE DE YIKILDI'

Köylerinin 93 yılında da devlet güçlerinin saldırısına uğradığını belirten İbrahim, bu yıllarda köylerinin tamamen boşaltıldığını ve göç etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Köylerine yıllar sonra döndüklerini ve yeniden inşa ettiklerini kaydeden İbrahim, inşa ettikleri köylerinin yine Türk devlet güçlerinin hedefi haline geldiğini ve yıkıldığını ifade etti. 

'O ZAMAN BOYUN EĞMEDİK, ŞİMDİ DE EĞMEYECEĞİZ'

İbrahim isimli köylü, 90'lı yıllar boyunca köylerine yönelik vahşete boyun eğmedikleri gibi, bugün o günleri kat be kat aşan vahşete de boyun eğmeyeceklerini vurguladı. Devletin amacının kendilerini yeniden katliamdan geçirerek göç yollarına sürmek olduğunu belirten İbrahim, ne olursa olsun vatanlarında kalmaya devam edeceklerini ve direnişlerini sürdüreceklerini kaydetti. Devlet güçlerinin yıkım, talan ve saldırı ile sadece Kürt halkının daha fazla öfkesini çektiğini aktaran İbrahim, "Bu vahşete son verin, bununla sonuç alamadınız, alamayacaksınız" diye seslendi. 

'KÖYDE YIKIM DEVAM EDİYOR, SALDIRILAR ARTIYOR'

Köyde bu sabah itibari ile yıkım ve saldırıların devam ettiğini anlatan İbrahim, şunları aktardı: "Bu sabah köye bir iş makinası daha getirdiler, şu an da üç, iş makinası ile köyde yıkım devam ediyor. Şu ana kadar Abdurrahman Akbaş, Adil Akbaş, Osman Akbaş ve Mehmet Acar isimli köylülerin evlerinin yıkıldığı bilgisini edindiklerini diğer yıkılan evlerin kimlere ait olduğunu henüz netleştiremediklerini söyledi. 

'BİZ BOYUN EĞMEYECEĞİZ, SİZ DE SAHİP ÇIKIN'

İbrahim, son olarak halkın sahip çıkmasını isteyerek, "Biz burada direndik, direneceğiz. Baskı ve katliamlarla bizi sindiremezler, halkımız da bizimle birlikte olsun, bize sahip çıksın" dedi.