Tutsaklarla dayanışma amacıyla açlık grevi eylemi başlatıldı

Şakran cezaevinde 43’üncü gününe giren açlık grevine destek amaçlı DBP İzmir İl Örgütü bir günlük açlık grevi eylemine başladı. Yapılan eylemde tutuklular dayanışma çağırısı yapıldı.

Şakran Cezaevinde tutukluların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, Kürdistan’daki köylere dönük ablukaların kaldırılması ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin son bulması talebi ile başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevi 43’üncü gününde. Tutukluların başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevine destek amaçlı Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) İzmir İl Örgütü, il binasında bir günlük açlık grevi eylemi başlattı.

Eyleme DBP üyelerinin yanı sıra Barış Anneleri Meclisi, Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi, Demokratik Alevi Derneği (DAD) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) katıldı. “Tecride, işkenceye son irademe dokunma” pankartı açılırken, açlık grevine katılanlar üzerinde “özgürlüğünüz özgürlüğümüzdür” yazan yelekler giydi.

Açlık grevine ilişkin kısa bir konuşma yapan DBP İl Eşbaşkanı Süleyman Gündüz, Türkiye cezaevlerinde yıllardan beri işkence ve baskıların devam ettiğini belirterek, özellikle Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridin devam ettiğini söyledi. Bu baskılardan dolayı tutsakların Şakran ve diğer cezaevlerinde açlık grevi eylemi grevlerine girdiğini vurgulayan Gündüz, “Şakran cezaevindeki açlık grevi 42’nci gününde. Oradaki insanların yaşamları kritik noktaya ulaştı. Bizde bundan dolayı cezaevlerindeki baskıların son bulması için bir günlük açlık grevine girdik. Bundan sonraki süreç tutsakların talep ve istekleri yerine gelinceye kadar bizlerde onlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.