UETD İsviçre’den provokasyon amaçlı eylem kararı

UETD İsviçre, dün BM önünde Erdoğan protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme karşı bugün BM önünde provokasyon amaçlı eylem düzenlemeye hazırlanıyor.

AKP’nin Avrupa örgütlenmesi olarak bilinen Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) İsviçre Şubesi, bugün saat 14.00’te BM Cenevre Bürosu önünde provokasyon amaçlı eylem düzenlemeye hazırlanıyor.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BM’de devam eden Kıbrıs görüşmelerine katılacağına yönelik iddiaların gelmesiyle birlikte İsviçreli, Türkiyeli ve Kürdistanlı örgütler, “Cenevre’de diktatör istemiyoruz” sloganıyla dün BM önünde düzenledikleri güçlü bir eylemle Erdoğan’ı protesto etmişti. 

Bu eylem İsviçre basınında büyük bir yankı bulmuş, birçok gazete ve televizyon Erdoğan’ı diktatör olarak nitelendirerek, İsviçrelilerin neden Erdoğan’ı Cenevre’de istemediğini yönelik yayınlar yapmıştı.  

Erdoğan’a karşı oluşan bu olumsuz havayı kırmak ve İsviçre’de yaşayan Kürdistanlı ve demokrat Türkiyelileri provoke etmek amacıyla harekete gecen UETD İsviçre, “PKK’yi lanetlemek” adı altında Cenevre BM önünde bir araya gelmek istiyor. 

UETD İsviçre yetkililerinin, Cenevre’de devam Kıbrıs görüşmelerine destek vermek adı altında Cenevre polisinden izin kararı aldığı öğrenildi. Bu amaçla izin alınmasına rağmen “PKK’yi lanetlemek” adı altında eyleme hazırlanan UETD provokasyon yaratmak istiyor.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLARDI

UETD İsviçre 12 Eylül 2015 tarihinde de İsviçre’nin Bern kentinde provokasyon amaçlı bir eylem düzenleyerek, Türk ırkçı kesimlerle Kürtleri karşı karşıya getirerek büyük olayların yaşanmasına neden olmuştu. Irkçı kesimler arabalarını Kürdistanlıların üstüne sürerek çok sayıda insanı yaralamıştı. Bu olay İsviçre’de büyük yankı bulmuş, İsviçreli siyasetçiler Kürtlerin hassasiyetlerinin bilinmesine rağmen Türk ırkçı kesimlerin eylem yapmasına izin veren İsviçre polisini sert dille eleştirmişti. 

UETD BAŞKANI ŞAHİN KİM?

Yine o gün düzenlenen bu eylemin kararının dönemin AKP milletvekili, Başbakan Binali Yıldırım tarafından verildiğini ve ırkçı eylemden sonra Yıldırım’ın ırkçı kesimleri telefonla arayarak tebrik ettiğini ANF ortaya çıkarmıştı. 

Öte yandan Osmanlı Ocakları ile ortak çalışmalar yürüttüğü birçok defa açığa çıkan UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin, geçtiğimiz günlerde Zürih’te düzenlenen bir panele konuşmacı olarak gelen Gazeteci Can Dündar’a hakaret ederek, saldırı girişiminde bulunmuştu.

İsviçre’de birçok ırkçı eyleme imza atan Şahin’in Türk Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile yakın ilişkisi olduğu biliniyor.