Urfa ve Antep'te 31 tutuklama

Siyasi soykırım uygulamaları kapsamında Urfa'da 22, Antep'te 9 kişi tutuklandı.

AKP/Saray rejimi, referandum yaklaştıkça Kürt halkına dönük siyasi soykırım uygulamalarına hız verdi. Bu kapsamda Urfa'da 22, Antep'te 9 kişi "Örgüt üyeliği", "Örgüt propagandası", "Cumhurbaşkanına hakaret" gibi iddialarla tutuklandı.

URFA

Urfa ve ilçelerinde 18 Mart'ta başlayıp süren polis baskınlarında, 2014 Amara yürüyüşüne katıldıkları ve sosyal medya paylaşımları ile "Örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı ile devlet büyüklerine hakaret etmek" iddiaları ile gözaltına alınan 60 kişi, emniyet sorgularından sonra adliyeye çıkarıldı. Çok sayıda kişinin adliye önünde takip ettiği yargılamada, savcıya ifade veren 60 kişiden 38'i serbest bırakılırken, 22 kişi ise tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. 
Mahkemeye ifade veren 22 kişi aynı gerekçeler ile tutuklanıp T Tipi Cezaevine gönderildi.

ANTEP

Antep'te 18 Mart'ta gözaltına alınan 18'i üniversite öğrencisi 22 kişi dün adliyeye sevk edildi. HDP İl Eş Başkanı Güler Erat'ın da aralarında olduğu 22 kişi savcıya "Örgüt propagandası" ve Örgüt üyeliği" iddiası ile ifade verdi. Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 22 kişiden öğrenciler Nisa Yılmaz, Hatîp Baran, Ahmet Zengin, Mehmet Oktay Çakır, İbrahîm Acar, Deniz İnanil, Berfin Söylemez ile Mustafa Tunç ve Semra Çelik adlı kişiler aynı iddialar ile tutuklandı. 13 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, tutuklananlar H Tipi Cezaevine gönderildi.