Van'da bir dolandırıcı yakalandı: AKP!

Van’da AKP’li belediyelere rüşvetle eleman alındığına dair şikayetleri değerlendiren Van Cumhuriyet Savcılığı, konuya ilişkin iddinameyi tamamladı. Böylece AKP’de rüşvet iddiası yargıya taşınmış oldu.

Van’da Gevaş ve Tuşba belediyelerinin ardından kayyum atanan belediyelere personel alındığına dair iddialar uzun süredir gündemde olmasına rağmen, AKP’li belediyeler ve kayyumlar iddiaları redetti. AKP’lilerin iddiaları reddetmesine rağmen 25 Aralık 2016 tarihinde kendisinden rüşvet istendiğini söyleyen bir kişinin Van Cumhuriyet Savcılığına başvurmasıyla iddialar doğrulanmış oldu.

'5 BİN VERİRSEN...'

Van’da yaşayan B.K. isimli kişi, Van Cumhuriyet Savcılığına verdiği şikayet dilekçesinde işsiz olduğu için telefonla aradığı N.E’nin kendisini belediyeye yerleştirebileceğini, bunun için de 5,000 TL masraf gerektiğini, kendisinin de parayı eşine gönderdiğini, sonrasında 3.000 TL'lik tutarı da bir adrese teslim ettiğini ancak N.E’nin söz verdiği gibi kendisini Tuşba Belediyesi'ne aldırmadığını belirtti.

B.K’nin eşi N.K ise verdiği ifadede eşinin talebi üzerine istedikleri parayı gerekli adreslere teslim ettiğini, her gidişinde kendisine ‘Biraz sabredin, kayyumlar gelecek, hepinizi  belediyelere alacağız’ dediğini fakat dolandırıldıklarını anladıkları an yargıya başvurduklarını söyledi.

İDDİANAME HAZIR

Van Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin hazırladığı iddianamede  ‘Dolandırıcılık’ suçunun işlendiğine işaret ederek, sanık N.E’nin TCK’nın 157/1, 53/1, 5271 sayılı CMK’nın 253/1 maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi ve iddianameyi Van Asliye Ceza Mahkemesine sundu.

Bu arada iddianamede dolandırıcılıkla suçlanan N.E’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraflar da dikkat çekiyor.