Wan protestolarında tutuklanan 2 kadına adli koğuşta saldırı!

İzmir'de Wan protestolarında tutuklanan 2 kadına adli koğuşta saldırıldı. Gardiyanların ise saldırıyı gülerek izlediği öğrenildi.

İKİ TUTSAĞA SALDIRI

DEM Parti adaylarının büyük bir farkla kazandığı Wan’da iktidarın baskılarıyla büyükşehir belediyesi mazbatasının AKP’li adaya verileceği yönünde karara tepki için İzmir’de yapılan protestolara katılan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez’in tutukluluğuna devam kararı verildi.

Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez’în halen adli koğuşta kaldığı ve can güvenliklerinin olmadığı ortaya çıktı.

Avukat Leyla Bilgin, iki müvekkilinin yapılan tutukluluk incelemesinde, normal şartlarda tutuklu yargılanmanın olmadığı 2911 sayılı kanuna muhalefetten tutuklandıklarını belirtti.

ADLİ TUTUKLULAR SALDIRDI, GARDİYANLAR GÜLEREK İZLEDİ

Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez’in Şakran Kadın Kapalı Cezaevinde adli koğuşta kaldıklarını belirten Leyla Bilgin, adli koğuşta yatan tutuklular tarafından ‘terörist’ denilerek hakarete uğradıklarını ve 28 Nisan günü 30’a yakın adli tutuklu tarafından saldırıya uğradıklarını belirtti.

Leyla Bilgin, saldırı sırasında gardiyanların mazgaldan saldırıyı gülerek izlediklerini belirterek, müvekkillerinin can güvenliğinin olmadığını, cezaevi idaresinin ise siyasi tutsakların bulunduğu koğuşa geçmek için yapılan başvurulara cevap vermediğini sözlerine ekledi.

 Tutukluluk halinin incelenmesine ilişkin duruşmada İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliğinin gerekçesiz bir biçimde tutukluluk hallerinin devamına karar verdiğini söyleyen Av. Leyla Bilgin, şöyle devam etti: "Müvekkiller hakkında verilmiş olan tutukluluk halinin devamı kararı açık bir biçimde kamuoyuna gösterilmekte olan bir sopa olarak karşımıza çıkmaktadır. Müvekkillerin can güvenliği olmadığı gibi, belirtilen suçlamadan beraat edecekleri ortada iken serbest bırakılmamaları tüm kamuoyunu sindirmeye dönük bir çaba olarak karşımıza çıkmaktadır."