Yolumuzu kesebilirler ama sesimizi kesemezler!

HDP’nin Kandıra Cezaevi önünde yapmak istediği ‘Hayır’ kampanyasının startı polislerce engellendi. Kocaeli İl binasında konuşan Garo Paylan, "Onlar yolumuzu kesmeye çalışırlar ama sesimizi, sözümüzü asla kesemeyecekler" dedi.


HDP’nin ‘Hayır’ kampanyasının ikinci etap etkinliklerinin startını vermek üzere HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutulduğu Kandıra Cezaevi önüne gelen HDP heyeti, polisler tarafından engellendi. Cezaevine giden yol boyunca ve cezaevi önüne konuşlandırılan yüzlerce polis tarafından engellenen heyet, açıklamayı HDP Kocaeli İl Başkanlığında yaptı.

Açıklamada HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan söz alarak engellemeye tepki gösterdi. 

HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu, "Bizim siyasi seçilmişlerimiz, Eş Genel Başkanlarımız, Belediye Eşbaşkanlarımız, 4 Kasım ve öncesi siyasi operasyonlarla alındılar ve hala içerideler. Koşulları ağırlaştı. Siyasi olarak HDP’nin iradesini kırmaya dönük olduğunu biliyoruz. Biz bu rehin alma operasyonlarını kınıyoruz hukuk garabetiyle karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Kararlar ve yargılamalar hukuki değil siyasidir.

KCK davalarında da cezalar yağdı. Bu siyasi kararı tanımıyoruz. Bir kez daha tekrarlıyoruz Figen Yüksekdağ özelinde, Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz bizim irademizdir. Bizim tanıdığımız halkın iradesidir ve halk bu iradeyi çekerse karar meşru olur." dedi. 

'HALKTAN KORKUYORLAR KORKMAYA DEVAM ETSİNLER'

"Basın açıklamamızı Kocaeli Kandıra Cezaevi önünde Eş Genel Başkanımız ve milletvekillerimizin rehin alındığı, rehin tutulduğu cezaevi önünde yapacaktık. Engellemeye çalıştılar maalesef" diyen Garo Paylan, "Yol boyunca şunu gördük binlerce kamu görevlisi ve polisler yollarımızı kesti. Biz burada siyasi hakkımız olan basın açıklamamızı yapmak istiyorduk. Binlerce kamu görevlisiyle engellemeye çalışılması, nasıl korktuklarını gösteriyor. Korku dağlarının her yeri sardığını gösteriyor. Halkın iradesinden, halktan korkmalılar, çekinmemeliler. Halktan korkuyorlar ve korkmaya da devam etsinler" dedi.

İstanbul Milletvekili Garo Paylan, konuşmasında şunları belirtti:

"Açıklamamızı Kocaeli İl Binasında yapmak zorunda kaldık, olsun buradan da halkımıza sesimizi duyururuz. Onlar yolumuzu kesmeye çalışırlar ama sesimizi, sözümüzü asla kesemeyecekler. 16 Nisan’da 2 yıldır yaptıkları uygulamaları sandığa götürecekler. Aynı zamanda bu uygulamaları, barikat kurmayı da, bu yol kesmeleri sandığa götürecekler. Türkiye halklarının vicdanına güveniyorum. Bunun da cevabını 16 Nisan’da en net şekilde, kuvvetli bir “hayır”la tüm uygulamalara “hayır” demiş olacağız. Bunun da kampanyasın bugün itibariyle yükseltiyoruz. Geriye 19 günümüz kaldı. Bu 19 günde onlara “hayır”ın ne kadar güçlü çıkacağını göstereceğiz. Biz seferberlik ruhuyla sandığa nasıl gidileceğini, sandıkların nasıl korunacağını en net şekilde göstereceğiz kuvvetli bir “hayır”la.

Eş Genel Başkanlarımızı rehin almalarını da, siyasetçilerimizi, belediye başkanlarımızı rehin almalarına da kuvvetli bir “hayır” diyeceğiz. Bütün bu uygulamaların sonuçlarını 16 Nisan’da sandıkta göreceksiniz. Bu anlamda tüm Türkiye halklarına çağrı yapıyorum. Hayır’ların önde olduğunu biliyoruz ama bütün bu öfkemizle gelin hayır’ı daha da kuvvetlendirelim. Onlara,  en net cevabı sandıkta verelim. Yüzde 51, 52 ile değil yüzde 58 ile yüzde 60’la ‘hayır’ diyelim ki bir daha bu uygulamalara cesaret edemesinler. Çok daha büyük bir “hayır”la bu uygulamalara “hayır” diyeceğiz ve emin olun siyasette devran dönecek. Tekrar yeni bir demokrasi anlayışının, yeni bir müzakere anlayışının yeni bir barış anlayışının önü açılacaktır. Biz ne kadar kuvvetli bir hayır dersek, bir daha bu devlet içinde hiçbir aygıt ve mekanizma bu uygulamaları bize reva göremeyecek. Yüzde 51’in kazanacağı yüzde 49’un kaybedeceği duygusuyla değil hepimizin, yüzde 100’ün kazanacağı duygusuyla “hayır” diyelim."