‘Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir’

HDP MYK’sı, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunu belirterek uygulamanın siyasi olduğunu kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu MYK, Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesiyle anayasanın bir kez daha ayaklar altına alındığının kaydedildiği açıklamada “Erdoğan-AKP iktidarı siyaseten yaşadığı tıkanıklığı, toplumsal ve iktisadi krizi, hukuku çiğneyerek ve partimiz HDP’ye saldırarak aşmaya çalışmaktadır. Bu kriz ortamında referandumda beklediği sonucu elde edemeyeceği kesinleşen Erdoğan-AKP iktidarı, geçmişte kullandığı kirli yöntemlere bir kez daha başvurmaktadır. Her türlü hukuk ihlalini meşru gören bu zihniyet, referandum sonrası hukuksuzluk düzeninin hazırlıklarını yapmaya devam etmektedir” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Milletvekillerimizin dokunulmazlıklarının kaldırılması, Anayasa ihlali ile milletvekillerimizin tutsak edilmesinin akabinde, Hükümet bir adım daha ileri giderek, Eş Genel Başkanımızın milletvekilliğini düşürerek, halkın iradesini yok saymaktadır. Bu durum asla kabul edilebilir değildir, kanunsuzdur. Derhal Meclis Başkanlığı’nı bu hukuksuzluktan dönmeye ve hatalarını düzeltmeye çağırıyoruz.

Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi referandumda bizleri, halklarımızı yıldırmaya yönelik bir hamledir. Bu saldırılara bugüne kadar asla diz çökmedik, boyun eğmedik. Bizleri baskıyla, gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalışanlara inat en güçlü şekilde ‘HAYIR’ demeye devam edeceğiz. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın “Yine de teslim olmayacağız! Darbe-dikta iktidarının derdi, laneti, sonu olacağız.” sözleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Kazanan mutlaka biz olacağız.”