Almanya’da 100 bini aşkın kadın şiddet kurbanı

Almanya’da yayınlanan son verilere göre her yıl 100 bini aşkın kadın eş şiddetine maruz kalırken, yüzlercesi yaşamını yitiriyor.

Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yayınlanan 2015 verilerinde, erkek veya kadın eşler tarafından 127 bin şiddet vakası kayıtlara geçti. Eşlere karşı şiddet vakalarının yüzde 82’inde mağdurların kadınlar olduğu belirtilen verilere göre, 2012 yılından bu yana şiddet vakalarında yıllık yüzde 5,5’lik bir artış yaşanıyor.

BKA verilerine göre, her yıl 65 bin 800 vakada ‘kasıtlı hafif yaralama’ tespit edilirken, tehdit ve ağır yaralama olayları en çok yaşanan diğer şiddet eylemi olarak önde geliyor. 331 vakada ise ölümler yaşandı.

Aile içinde yaşanan ‘şiddet vakalarına’ ilişkin konuşan Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig, şiddet vakalarının önlenmesi için önlemlerin alınmasının gerekli olduğunu söyledi. Kadınlara, erkeklere ve çocuklara yönelik aile içi şiddetin ‘özel mesele’ olmadığının altını çizen Schwesig, şiddet olaylarının takip edilerek, cezai yaptırıma uğratılmasının önemine dikkat çekti.

BKA Başkanı Holger Münch ise, aile içi şiddetin halen ciddi anlamda ‘karanlık bir alan’ olarak kalmaya devam ettiğini söyledi. Münch, birçok vakada şiddete uğrayan bireylerin kendi durumlarını ‘çıkmaz yolda’ gördüklerini ve bundan dolayı da yetkili kurumlara başvurmadıklarını kaydetti.