Almanya'da gençler Öcalan için eylemde

Jinên Ciwan ên Azad ve Ciwanên Azad’ın başlattığı Azad Bike Kampanyası, “Serok Apo azad bike, Kurdistanê Azad bike û jiyanê Azad bike" şiarıyla yayılıyor.

Almanya’nın Bielefeld, Heilbronn ve Berlin kentinlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemleri büyüyor. 

BERLIN

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt ve enternasyonalist gençler birlikte pankart eylemi düzenledi. Eylemlerinin Azad Bike Kampanyası çerçevesinde olduğunu belirten gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

"Azad Bike! Freiheit für Öcalan - Öcalan’a Özgürlük" yazılı büyük pankartı Admiral Köprüsü'nün civarına asan gençler, Uluslararası Komplonun 18. yılını protesto etti.

"Komploya karşı sesimizi yükseltelim" diyen Berlin gençliği, tüm yurtsever ve devrimci gençleri Uzun Yürüyüş'e çağrıdı. Uzun Yürüyüş 5 Şubat’ta Mannheim bölgesinden başlayacak. Ayrıca 1 Şubat’ta Luxemburg’dan enternasyonalistlerin öncülüğünde Uzun Yürüyüş başlatılacak. Her ikisinde de Fransa’nın Strasbourg kentinde buluşulacak.

HEILBRONN 

Heilbronn’da Jinên Ciwan ên Azad ve Ciwanên Azad üyeleri “Azad Bike - Tüm siyasi tutsaklara özgürlük“ yazılı pankartı bir köprüye astı. 

Gençler, "Bizler Avrupa’da yaşayan Kürt genç kadınları ve Kürt gençleri olarak Önderliğimize uygulanan bu tecrit ve işkenceyi asla kabul etmeyerek, karşısında büyük mücadele vereceğiz. Önderliğimizin şahsında 15 Şubat Komplosu ile Kürt halkı yok edilmek istendi. Önderliğimiz, paradigmasıyla tüm komploları boşa çıkartarak, halkların özgürce birlikte yaşaması için bizlere bir alternatif sundu. Bugün Rojava’da gerçekleşen halk devrimi ile birlikte Önderliğimizin paradigması yaşam buldu" açıklamasında bulundu.

Gençler ayrıca herkesi uzun yürüyüşlere katılmaya çağırdı

BIELEFELD

Ciwanên Azad Bielefeld Azad Bike Kampanyası çerçevesinde pankart eylemi gerçekleştirdi. 

Almanca, “18 yıl tutsak, 40 yıllık mücadele, Öcalan’a özgürlük“ yazılı pankartı otoparka astı ve Uluslararası Komplo'yu protesto etti.

Gençler tüm yurtsever, devrimci gençliği uzun yürüyüşlere katılmaya çağırdı.