Amed’de kadınlar 25 Kasım’a hazırlanıyor

Kadınlar, Amed'de 25 Kasım günü gerçekleştirilecek yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.

 

Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde DBP Bağlar İlçe Örgütü binasında bir araya gelen kadınlar, 25 Kasım dolayısıyla sinevizyon gösterimi gerçekleştirdi. Etkinliğe, çok sayıda kadın katıldı. Sinevizyon öncesi konuşan DBP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Arzu Kahraman, kadına yönelik şiddet konusunda Türkiye'de gelinen noktaya dair değerlendirmede bulundu. Özellikle Kürt kadınlarına ve onların kazanımlarına karşı gelişen saldırılara değinen Kahraman, devlet şiddetine karşı kadınların kendini koruması gerektiğini ifade etti. 
 
Karaman, "Bugün Türkiye'de kadın katliamının cezası 'müebbet' olması gerekirken aksine devlet bunları cezasız bırakıyor. Kadınların bu devletin karşısında olmasını sesini çıkarmasını istemiyorlar. Devlet karşısında kadınlar bir kaledir. İnsanlık kadınların eliyle kurulmuştur. Ama bu zihniyet kadının köleleşmesini istiyor" dedi. Karaman, 25 Kasım'da Koşuyolu Parkı'nda saat 13.00'da başlayacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. 
 
MİRABEL KARDEŞLERDEN KÜRT KADINLARINA
 
Konuşmanın ardından gösterimi yapılan sinevizyonda, Mirabel Kardeşler'den Êzidî kadınlara, AK Parti hükümetinin kadın söylemlerinden özyönetim alanlarında katledilen kadınlara ve HDP ile DBP'li kadın siyasetçilere yer verildi. Sinevizyon gösterimi kadınlar tarafından ilgiyle izlendi.   
 
Program kadınların alkış, "Jin jiyan azadî" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.