Ayla Akat Ata: Zulme karşı direniş günü olan 8 Mart kutlu olsun

KHK ile kapatılan Özgür Kadın Kongresi (KJA) Sözcüsü Ayla Akat Ata, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nden mesaj gönderdi, "Zulme karşı direniş günü olan 8 Mart kutlu olsun" dedi.

Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan KHK ile kapatılan Özgür Kadın Kongresi (KJA) Sözcüsü Ayla Akat Ata, gönderdiği bir mesaj ile tüm kadınların 8 Mart'ını kutladı.

Akat Ata'nın mesajı şöyle:

"Emeğin kutsallığı ve cinsler arasında ayrımcılık yapılamayacağı düşüncesini 'eşit işe eşit ücret' sloganıyla örgütleyen dokuma işçisi kadınların, bedelini yaşamlarıyla ödedikleri 'eşitlik ve özgürlük' iddiasının, dünya coğrafyasında bugünkü savunucularıyla mitinglerde, yürüyüşlerde, konferans ve toplantılarda buluştuğu bir 8 Mart'ı daha kadına yönelik her türlü şiddete ve bugün ısrarla sürdürülmekte olan savaşa/savaşlara karşı 'Hayır' demenin politik bir eylem olduğu gerçeğinin resmiyet kazandığı bir referandum sürecinin içindeyiz. 16 Nisan'da kurulacak sandığı 'özgürlük, eşitlik, demokrasi ve barış' iddiamızı toplumsallaştırarak; 'ben' yerine 'biz'i, 'teklik' yerine 'çokluk içinde birliği' taşıma kararlılığımız açıktır ki; tarihi sonuçlar çıkarabilecek niteliktedir. İnanıyor ve heyecanını taşıyoruz.

Başta KJA olmak üzere 'demokratik çözüm ve toplumsal barış' düşüncesi ve pratiğinden intikam alınmak istercesine kapısına erkek aklın mührü vurularak kapatılan kadın kurumlarında, 'Örgütlülüğümüz özgürlüğümüzdür' diyerek bir adaya gelen kadınların bugün sürdürmekte oldukları 'hakikat' ve 'adalet' arayışından büyük güç ve moral aldığımızı belirterek selamlıyor; onların şahsında tüm dünya kadınlarının zulme karşı direniş günü olan 8 Mart'ını kutluyoruz."