GÖRÜNTÜLÜ

Barış Anneleri: Çocuklarımız ölmesin diye HAYIR!

Barış Anneleri, yeni ölümlerin yaşanmaması için başkanlık sistemine “HAYIR” dedi. Anneler, başkanlığın Kürtler ve diğer halklar için zulüm anlamına geleceğine dikkati çekti.

'Hayır Kampanyası'na destek günbegün artıyor.

Kampanyaya destek veren Barış Anneleri, neden 'hayır' dediklerini de şöyle açıkladı:

Kudret Anne: "Geçmişten bugüne Kürtler sürekli Türk devletinin baskısı ve zulmü ile karşı karşıya kaldık ve köylerimiz yakıldı, evlerimiz talan edildi; ancak hiçbir dönem biz Kürtler için, AKP’nin başta olduğu bu dönem kadar kötü değildi. Özellikle Erdoğan’ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemlerde yüzlerce Kürt evladı suçsuz, günahsız şekilde katledildi. Çocuklarımızın ölmemesi için başkanlık sistemine 'hayır' diyorum."

Hayriye Anne: "AKP başa geldiği ilk günden bu yana Kürtlere yıkım ve ölümden başka bir şey yaşatmadı. Cenazesi günlerce sokakta bekletilen Taybet Ana ve buzdolabında saklanan çocuklar için başkanlığa 'hayır' diyorum!"

Perihan Anne: "Başkanlık sistemi Kürtler ve diğer haklar için zulüm demek. Şehirlerin yıkılmaması, köylerin yakılmaması, çocukların ölmemesi, siyasetçilerin tutuklanmaması için 'hayır' diyorum."

Seher Anne: "Erdoğan ve AKP iktidarı 3 yıllık bir müzakere sürecinde Kürtleri barış söylemleri ile oyaladı. Bu sürecin yalanlarla ve Kürtlerin tek taraflı çabası ile ilerlediğini görmemize rağmen, barış umudu için sustuk; üç yılın sonunda AKP iktidarı müzakere masasını devirip barış söylemleri rafa kaldırılarak Kürtlere tekrar savaş ilan etti. Başlatılan savaş çerçevesinde Kürt halkı bir yandan zindan ve ölüm ile terbiye edilmeye çalışılırken, diğer yandan Kürt kentleri bombalandı. Kürdistan'da devlet eliyle başlatılan savaşın sona erip yeniden barış ve huzur ortamının sağlanması için başkanlık sistemine 'hayır' diyorum."