'Barış İçin Akademisyen' Almanya'da da durmadı: Her gün eylemde

Araştırma Görevlisi Betül Havva Yılmaz, Almanya'nın Tübingen kentinde tek başına eylem başlattı.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Osmangazi Üniversitesi'nden ihraç edilen Barış İçin Akademisyenler'in "Bu Suça Ortak Olmayacağız" metninin imzacısı Araştırma Görevlisi Betül Havva Yılmaz, Almanya'nın Tübingen kentinde tek başına eylem başlattı. 

Kovulma kararını bir araştırma vesilesiyle bulunduğu Tübingen'de öğrenen Yılmaz, dün gece eylem yapmaya karar verdi. Akademisyenin Tübingen Holzmarkt'ta 12'de başlayan eylemine bir grup genç ile Sol Parti de destek verdi.

Yılmaz, eylem boyunca elinde şu ifadeler yazılı bir pankart tuttu: "Ben Barış İçin Akademisyenler'den biriyim. Türkiye'de Haziran 2015'ten beri artan şiddeti, kıyımı, hak ihlallerini protesto ettiğim için; barış istediğim için Türkiye hükümeti tarafından çok sayıda akademisyenle birlikte ihraç edildim. İhraç edilen akademisyenler için dün Ankara Üniversitesi'nde akademisyenler ve öğrenciler bir basın açıklaması yaptı ve polis tarafından şiddetle bastırıldılar, gözaltına alındılar. Hükümet bizi susturmak istiyor ama biz susmayacağız. Türkiye'de barış için, akademik özgürlük için dayanışmaya!"

Eyleminin Nuriye Gülmen'in Ankara Yüksel'de, Betül Celep'in! İstanbul Kadıköy'de yaptıkları eylemlerin bir devamı olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu bir direniş değil. Direniş dediğin Yüksel'deki, Kadıköy'deki, Cebeci'dekidir. Bu ancak bir dayanışma, dayanışmaya çağrı olabilir" dedi. 

Akademisyen eylemini her gün 12'de aynı yerde sürdürecek.