GÖRÜNTÜLÜ

Batman’da 8 Mart mitingi

Batman’da TJA tarafından “Kadın direnişi ile özgürlük kazanacak” şiarıyla 16 Mayıs Şehir Stadyumu’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi, “Hayır” sloganları ile devam etti.

Çok sayıda pankart asılan stad alanına HDP ve TJA bayrakları asılırken, alandaki en dikkat çeken görüntülerden biri ise Cizre’nin vahşet bodrumlarında katledilen kadınların fotoğrafları oldu. TJA miting başlarken kadınlara karanfil dağıttı. Yapılan müzik dinletilerinin ardından konuşmalarla süren mitingde kadınlar hep bir ağızdan sık sık “Na”, “Jin jîyan azadî” sloganları, alkış ve zılgıtlarla sesini yükseltti. 16 Nisan’da yapılacak referandumun izlenimlerinin gözlemlendiği mitingde özgürlüğün simgesi olarak balonlar uçurulduktan sonra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in 8 Mart mesajı okundu. Batmanlı kadınlar mesajı coşkuyla karşıladı.

Mesajın ardından HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli konuştu. 

Mitingte konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya “Kadın yaşamın rengidir, yaşamın kendisidir. Bizim bu renklerimiz ve gülümsemelerimize düşman olanlar işte bizim bu halayımızı çekemiyorlar, bizim gülüşümüzü, renklerimizi her kimlikten her dinden bir arada oluşumuzu çekemiyorlar” dedi. “Kadın direnirken güzel” diyen Hüda Kaya, “Kadın mutlu olduğunda güzel. Mutlu kadın toplum, mutlu dünya demektir. Zalimlerin engellemelerine rağmen başaracağız” dedi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, kadınların alanlarda ve mücadele ederken gördüklerinde erkek zihniyetinin korktuğunu ifade ederek, “Zılgıtlarımızla onları korkutmaya devam edelim” dedi. Ayşe, “Onlar kadınların iradesini dört duvar arasına sıkıştırarak yok etmeye çalışıyorlar. Kadınların alanlara çıkmamalarını sadece evlerinde oturmalarını istiyorlar. Ama biz buradan bir kez daha sesleniyoruz; biz kadınlar buradayız, meydanlarda alanlarda ve meclisteyiz. Buralarda olmaya da devam edeceğiz. Kadın iradesini yok sayan politikalarınızın önünde durup size ‘Hayır’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.