DBP Kadın Meclisi: Tek adam rejimine ‘HAYIR’

DBP Kadın Meclisi, “Tek adam rejimine karşı kadınları HAYIR cephesinde birleşmeye ve direnişe davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, referandum sürecine ilişkin DBP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Kadın Meclisi adına açıklamayı yapan MYK üyesi Fikriye Aytin, başkanlık sistemi ile Türkiye’nin 100 yıl geriye götürüleceğini vurguladı.

DBP Kadın Meclisi adına açıklama yapan Fikriye Aytin, meclisten AKP ve MHP ortaklığıyla geçirilerek halkın gündemine getirilen ‘başkanlık sisteminin’ söylenenlerin aksine Türkiye’de kaosu ve krizi büyüteceğini söyledi.

Halkın iradesine yönelik uygulanan darbeyle kadın parlamenterler ile belediye eşbaşkanlarının görevden alınıp tutuklandığını belirten Fikriye Aytin, yüzlerce kadın kurumunun hukuksuzca kapatıldığını hatırlattı.

Aytin açıklamanın devamında, bu süreçte en çok Kürt Halk Önderli Abdullah Öcalan’ın çözüm anlayışına ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, yeni bir yaşamın, yeni bir insanlığın ve yeni bir barışın inşası için Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün gündeme alınması gerektiğini vurguladı. Aytin, tekçiliği, milliyetçiliği ve cinsiyetçiliği getiren diktatörlük rejimini engellemenin tek yolunun Kürt sorunun çözüme kavuşması olduğunu kaydetti.

Fikriye Aytin, son olarak tüm kadınları ‘hayır’ demeye çağırarak, “Toplumun yarısı olan kadınları yapılmak istenen tekçi, milliyetçi, cinsiyetçi yeni anayasaya karşı mücadeleye davet ediyoruz. Yeni anayasa ve yaşam biçiminin çoğulcu farklılıklarını gören, kadın özgürlükçü, ötekileri gören anayasa olmalıdır. Biz kadınlar bu dikta rejimini ‘HAYIR’ cephesini örgütleyerek engelleyebiliriz. DBP Kadın Meclisi olarak ‘tek adam’ rejimine karşı kadınları HAYIR cephesinde birleşmeye ve direnişe davet ediyoruz” şeklinde konuştu.