Demirel: Şiddete karşı dayanışmamız daim olsun

Tutuklu HDP Grup Başkanvekili Demirel, Meclis'te kadınların saldırıya uğramasını kınayarak, "Şiddete karşı dayanışma ve mücadelelerinin daim olmasını diliyorum" dedi.

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Meclis’te saldırının hedefi olan kadın milletvekillerine geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Demirel'in mesajı şöyle:

"Ne yazık ki, Anayasa görüşmelerinin tamamlanmasına iki gün kala, TBMM Genel Kurulu, bu sistem değişikliğinin hayata geçmesi durumunda kurulacak diktatörlüğün kötü bir fragmanına sahne oldu. Yaşamın her alanında şiddete uğrayan kadınların Meclis’te de giderek olağanlaşan şiddet görüntülerinin bir parçası haline geldiğine hep beraber şahit olduk. Meclis’te neredeyse norm haline gelen eril şiddet ve linç kültürüne kadın milletvekilleri tarafından da sahip çıkılması siyasi kültürümüz açısından maalesef yeni bir eşiğe işaret etmektedir. 

Öncelikle, ülkenin kaderinin belirlendiği böylesine kritik bir süreçte toplumu kutuplaştırıcı ve Parlamento’nun itibarını zedeleyici görüntülerin oluşmasında pay sahibi olan tüm siyasi aktörleri kınıyor, kendilerine tarihsel sorumluluklarını hatırlatma gereksinimi duyuyorum. 

İktidar tarafından alenen teşvik edilen bir saldırının hedefi olan Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya, Meclis Başkanvekilimiz Pervin Buldan'a, milletvekilimiz Burcu Çelik'e, CHP Milletvekilleri Şafak Pavey ve Melike Basmacı'ya ise tek tek geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendileriyle birlikte, bu saldırılar karşısında kenetlenerek güçlü bir kadın dayanışması sergileyen tüm meslektaşlarımı da sevgi ve saygıyla selamlıyor; şiddete karşı dayanışma ve mücadelelerinin daim olmasını diliyorum."